Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Jauns mūzikas ieraksts "Rožukroņa lūgšana Vissvētākās Jaunavas Marijas godam"(audio)
08.12.2007 pl. 09:48

„KALA Raksti”, kas kopš 1999. gada nodarbojas galvenokārt ar ikmēneša izdevuma „Mieram tuvu” un citu garīgās literatūras darbu izdošanu un izplatīšanu Latvijā, 8. decembrī klajā laiž ne tikai savu pirmo kompaktdisku, bet arī Latvijā pirmo šāda veida audiodarbu – muzikālu lūgšanu.

Katoļu sabiedrībai Rožukroņa lūgšana ir labi zināma, un arī citu kristīgo konfesiju ticīgie par to ir dzirdējuši, tomēr daudziem šī lūgšana joprojām ir sveša. Rožukroņa lūgšana jau gadsimtiem ilgi ir brīnišķīgs Dieva žēlastību avots, kas pieejams katram cilvēkam, bet daudzi to neizmanto, tāpēc „KALA Raksti” apņēmās izdot šo lūgšanu formā, kas ne tikai pildītu savu pamatfunkciju – aicinātu lūgties un palīdzētu tajā, bet arī, pateicoties lūgšanu lasījumiem un dziedājumiem akustisko instrumentu pavadījumā, ļautu klausītājiem iemīlēt šo neatkārtojamo lūgšanas piedzīvojumu, pārvēršot to par notikumu, kurā atgriezties ik dienas ar jaunu prieku.

Ieskaņotās lūgšanas kopējais garums ir 44 minūtes, tā sastāv no septiņām daļām – ievada, pieciem noslēpumiem un noslēguma. Tās ieskaņojumā piedalījušies četri vokālisti – Ilze Fomina, Egita Pavlovska, Juris Vizbulis un Gabriela Fomina, muzikālo pavadījumu iespēlējuši mūziķi Ilze Fomina (taustiņinstrumenti), Ivars Švalbe (klarnete), Baiba Veiskate (čells) un Konstantīns Vaivods (akustiskā ģitāra). Rožukroņa lūgšana sastāv no četrām daļām, un diska muzikālais materiāls var kalpot par pamatu jebkurai no tām. Kompaktdiskam pievienotajā grāmatiņā Rožukroņa lūgšana ir izskaidrota sīkāk.

Izdevniecība „KALA Raksti” disku laiž klajā 8. decembrī, kad katoļu Baznīca visā pasaulē svin lielus svētkus – Kunga Jēzus Kristus Mātes Vissvētākās Jaunavas Marijas Bezvainīgās ieņemšanas dienu. Muzikālā lūgšana pateicībā pirmkārt tiks atskaņota pašai Dievmātei Aglonas bazilikā pielūgsmes naktī no 8. uz 9. decembri (sākums plkst. 19.00), un pēc nedēļas – 15. decembrī Rīgā, sv. Jēkaba katedrālē plkst. 16.30. 

Lūgšana ieskaņota Latvijas Radio studijā skaņu ieraksta režisora Māra Lāča vadībā. Lūgšanas izplatīšanas kanāli sniegsies aiz Romas katoļu Baznīcas robežām, un „KALA Raksti” cer, ka izdosies vienoties ar Latvijas vadošajiem mazumtirgotājiem par disku pārdošanu arī lielveikalos vismaz Adventa laikā.

Papildu informācija www.mieramtuvu.lv.

"Rožukroņa lūgšana Vissvētākās Jaunavas Marijas godam" klausīties mp3 (4.41 MB).

Lai klausītos ierakstu nepieciešams QuickTime Player. Lejupielādēt šeit.