Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Būt par zemes sāli
04.02.2008 pl. 08:00

26.janvārī Liepājas Sv.Dominika klosterī notika Latvijas kristīgo jauniešu seminārs "Jaunais Cilvēks", kuru organizēja dominikāņu tēvs Pēteris Aglonietis un animatori - darba grupu vadītāji.

Šī semināra mērķis bija kristīgās kultūras iepazīšana un tās veidošana grupā un sabiedrībā, kā arī sadarbības veicināšana starp Liepājas pilsētas un citu Latvijas pilsētu jauniešu grupām kristīgās izglītības un pilnveidošanas jomā.

Uz semināru bija ieradušies vairāk kā 30 jaunieši no dažādām Latvijas vietām. Semināra atklāšanā priesteris visiem klātesošajiem pateicās par ierašanos un kopēju tikšanos.  Novēlēja visiem jauniešiem sastapt Dievu, īpaši tad, kad Viņš tiks godināts ekumēniskajā dievkalpojumā un lūgšanās, novēlēja izturēt līdz galam gan fiziskos, gan emocionālos pārbaudījumus, kā arī sajust sevi kā pilnīgu, kvalitatīvi jaunu cilvēku Liepājas pilsētas ielās "kristīgā desanta" laikā.

Seminārs iesākās ar darbu grupās par tēmu - "Pacelt adatu", kuras laikā jaunieši izstudējot tēva Pētera piedāvāto rakstu, kurš balstījās uz Mateja Evaņģēlija piekto nodaļu, noskaidroja savas prioritātes un vēlamās prasmes, kā arī izvērtēja, kādā veidā viņi ir vai varētu būt "zemes sāls un pasaules gaisma".

Turpinājumā sekoja akcija "Kristīgais desants" Liepājas pilsētas ielās, kur jaunieši, nostājušies viens no otra apmēram 20 – 30 metrus attālumā, klusējot ar savu klātbūtni garāmgājējiem liecināja par ticību Jēzum Kristum un personīgi katrs dalībnieks tikās ar Dievu.

Pēc pusdienām jauniešiem tika dota iespēja sportot, spēlēt galda spēles, piedalīties mākslas darbnīcās. Tika rīkots arī forums un atraktīva spēle ar „teātra sporta” elementiem.

Pasākumā ieradās arī īpašs viesis- Valdis Indrišonoks, lai kopīgi ar jauniešiem ņemtu dalību dziedāšanā un Dieva slavēšanā.  Ekumeniskais dievkalpojums notika Sv. Dominika baznīcā, kurā piedalījās arī Liepājas Sv. Annas luterāņu draudzes mācītājs Jānis Bitāns. Mācītājs jauniešus uzrunāja par tēmu "Krājiet sev mantu debesīs", kas balstījās uz Mateja Evaņģēlija sesto nodaļu.

Seminārs noslēdzās ar kopīgu vakara lūgšanu un agapi.

Sanita Zustere,
"Vatikāna Radio", Liepāja
Foto: Katedrāle.lv

• Attēlu galerija •
(uzklikšķiniet, lai palielinātu