Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Lūgšanu gājiens pa Vecrīgas ielām
13.12.2007 pl. 12:02

Sestdien, 15. decembrī, jaunie mūziķi no svētās Marijas Magdalēnas draudzes pateicībā par nupat iznākušo jauno disku „Rožukroņa lūgšana Vissvētākās Jaunavas Marijas godam", dosies lūgšanu gājienā pa Vecrīgas ielām.

Gājiena sākums būs Rīgas Sāpju Dievmātes baznīcā, pulksten 15:00. Gājiena maršruts: Sāpju Dievmātes baznīca, Pils laukums, Torņa iela, Jēkaba kazarmas, Meistaru iela, Līvu laukums, Kaļķu iela, Vaļņu iela, Audēju iela, Skārņu iela, Šķūņu iela, Doma laukums. Pēc gājiena visi interesenti tiek aicināti uz koncertu svētā Jēkaba katedrālē ap pulksten 16:30, pēc tam, pulksten 18:00, svinīgs Dievkalpojums. Lūgšanu gājiens notiks ar Kardināla Jāņa Pujata svētību.

Izdevniecība „KALA Raksti", kas kopš 1999. gada nodarbojas, galvenokārt, ar ikmēneša izdevuma „Mieram tuvu" (Svēto Rakstu lasījumi katrai dienai, lūgšanas, priesteru komentāri) un citu garīgās literatūras darbu izdošanu, un izplatīšanu Latvijā, 2007. gada 8. decembrī izdeva ne tikai savu pirmo kompaktdisku, bet arī Latvijā pirmo šāda veida audiodarbu - muzikālu lūgšanu.

Katoļu sabiedrībai Rožukroņa lūgšana ir labi zināma un arī citu kristīgo konfesiju ticīgie par to ir dzirdējuši. Rožukroņa sākums meklējams 13. gadsimtā, ap 1200. gadu un tas saistās ar sv. Dominika vārdu. Šīs lūgšanas tradīcijas izplatītājs bija kāds cits dominikāņu ordeņa mūks - Alan de Rupe, kurš bija slavens sprediķotājs un dzīvoja no 1428.- 1475. gadam.

LRKB IC
Foto: LU Preses centrs