Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Atvadoties no Benedikta XVI: tūkstošiem cilvēku izrāda cieņu Svētā Pētera bazilikā
02.01.2023 pl. 16:51

Vatikāns un Roma intensīvi gatavojas emeritētā pāvesta Benedikta XVI bēru ceremonijai. Vairāki tūkstoši cilvēku stāv garā rindā, lai atvadītos no bijušā pāvesta, kas sevi sauca par "vienkāršo strādnieku Kunga vīna dārzā". 

Pirmdienas rītā emeritētā pāvesta Benedikta XVI mirstīgās atliekas tika pārvestas uz Svētā Pētera baziliku, kur tās nogulēs trīs dienas, lai sniegtu ticīgajiem iespēju lūgties un izrādītu pēdējo godu bijušajam pāvestam.

Bijušā Romas katoļu Baznīcas vadītāja Benedikta XVI bēru ceremonija notiks ceturtdien, 5. janvārī, plkst. 9.30 (plkst. 10.30 pēc Latvijas laika) Svētā Pētera laukumā. Pāvests Francisks kļūs par pirmo pāvestu mūsdienu vēsturē, kurš vadīs sava priekšgājēja bēres. Bēru ceremonijā klātesošas būs Vācijas un Itālijas delegācijas.

Vatikāna preses biroja direktors Mateo Bruni paziņoja, ka pēc bēru dievkalpojuma pāvesta šķirsts tiks pārvietots uz kapenēm, kas atrodas zem Svētā Pētera bazilikas, uz vietu, kur līdz beatifikācijai 2011. gadā atradās viņa priekšgājēja Jāņa Pāvila II kaps.

Saskaņā ar mūžībā aizgājušā emeritētā pāvesta vēlmēm bēres un ar to saistītos rituālus un ceremonijas iezīmēs tāda pati vienkāršība, kāda bija šī “vienkāršā strādnieka Kunga vīna dārzā” dzīve.

Video: Benedikta XVI pārvešana uz Sv. Pētera baziliku

Video: Benedikts XVI fotogrāfijās

Vaticannews.va