Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Palasīsim...  Raksti

Jāņa Pāvila II garīgais testaments
11.04.2005 pl. 22:05

VIS / LRKB IC

Sekojošais teksts ir Jāņa Pāvila II garīgais testaments, kas tika publicēts 7. aprīlī un ir poļu oriģināla itāļu tulkojums. No itāļu uz angļu valodu tulkoja VIS, savukārt, no angļu uz latviešu – LRKB Informācijas Centrs. Vatikāna radio saīsinātais variants šeit.

Bīskaps Sloskāns – Kristus kalna mācību vēstnesis
11.04.2005 pl. 19:43

„Svētīgi ir garā nabadzīgie, jo viņu ir debesvalstība.“(Mt 5,3)

Bīskapa Sloskāna tikumu varonības atzīšana un viņa nosaukšana par godināmo katoļu Baznīcā nozīmē to, ka viņa dzīvi varam ņemt par piemēru, viņā atrodot īstu kristieša tēlu, kas var mums palīdzēt labāk izprast atgriešanās jēgu un pilnību, kuru Kristus no mums ir lūdzis.

Bīskaps Sloskāns – Kristus kalna mācību vēstnesis
Kardināli – īss ieskats vēsturē un mūsdienās
09.04.2005 pl. 20:53

Oskars Jabloņskis OP

Rietumbaznīcā kardinālu amats ir saistīts ar kristietības pirmsākumiem (vismaz 4. gs.), un gadsimtu gaitā tas ir piedzīvojis daudzas izmaiņas.

Kardināli – īss ieskats vēsturē un mūsdienās
Kā mēs tur satilpsim?
29.03.2005 pl. 22:28

Autors: Jaceks Salijs OP
Avots: poļu laikraksts “Mały Gość niedzielny”
Tulkojusi Gunta Ķupe

Raksts no poļu laikraksta „Mały Gość Niedzielny” („Mazais Svētdienas ciemiņš”). Laikraksts ir īpaši veltīts pusaudžiem, bet to labprāt lasa arī pieaugušie. Atbildes uz svarīgiem jautājumiem, kuros ieinteresēti arī pieaugušie, sniedz viens no pazīstamākajiem poļu dvēseļu ganiem – tēvs Jaceks Salijs OP.

Kā mēs tur satilpsim?
Ko mums deva Kristus nāve uz krusta?
22.03.2005 pl. 23:19

Jaceks Salijs OP

Kāpēc mūsu Kungs Jēzus Kristus uzņēmās šādu nāvi? Pats sev es varētu atbildēt: lai mūs atpestītu no grēka važām. Lai mūs pasargātu no elles, no pazušanas, „mūsu pestīšana bija atkarīga no krusta”.

Ko mums deva Kristus nāve uz krusta?
Čūska sirdī jeb padošanās kārdinājumiem
11.03.2005 pl. 22:14

Pr. Tomašs Špidliks
No poļu valodas tulkojusi
m. Emanuēla Dimpere OP

Kas notiek cilvēkā, pirms viņš sagrēko? Cik lielā mērā viņš ir atbildīgs par to, kas aizved līdz grēkam? Kā atmaskot pirmās izpausmes, kas vēsta par padošanos ļaunumam? Kā tam laikus pretoties?

Čūska sirdī jeb padošanās kārdinājumiem
Sveču diena
02.02.2005 pl. 08:36

Kristīgajā mākslā ir šīs dienas liturģijas saturam atbilstoša ilustrācija, kas rāda uz ceļiem nometušos sirmgalvi Simeonu, kurš savās izplestajās rokās paņē­mis Bērnu Jēzu no Vissv. Jaunavas Marijas, kas stāv viņam priekšā. Viņiem no vienas un otras puses tuvo­jas svētku drēbēs ģērbušies vīrieši un sievietes ar de­gošām eļļas lampām rokās. Tie simbolizē Baznīcu, kas iziet sagaidīt Kristu.

Sveču diena
Kāpēc atlaidas?
18.01.2005 pl. 21:53

Avots: Zenit.org
Sagatavoja LRKB IC

"Tā vietā, lai dzīvotu ar "algotņa" attieksmi pret atlaidām Euharistijas gadā, šis laiks ir jāizdzīvo ar atvērtību Dieva žēlastībai," saka teologs, arhibīskaps Bruno Forte, kurš ir arī Starptautiskās teoloģijas komisijas loceklis.

Kāpēc atlaidas?
Buttiljoni: kristiešiem nav citas Eiropas
17.01.2005 pl. 21:35

Terēze Druka, Vatikāna radio

"Dievs mūs ir aicinājis sniegt liecību tādā Eiropā, kura diskriminē kristiešus un apiet Dievu savas konstitūcijas preambulā. Mums nav citas Eiropas. Tieši šajā Eiropā mums nākas vest kulturāli-politiskas batālijas aizstāvot kristīgās vērtības. Konstitūcija nodrošina tādas cīņas noteikumus."

Buttiljoni: kristiešiem nav citas Eiropas
Jaunā Betlēme
31.12.2004 pl. 10:00

m. Silvija Krivteža, Vatikāna radio

Grečo, kādā klints alā, svētā Franciska svinētajā pirmajā Kristus dzimšanas reliģiska satura uzvedumā nebija ne Dievmātes, ne svētā Jāzepa figūru. Iespējams, ka arī silīte bija tukša. Tajā vissvarīgākais bija Kristus, kas mūsu dēļ atnāca uz šo zemi un ir klātesošs Euharistijā.

Jaunā Betlēme
Lapas:iepriekšējā123...626364nākamā