Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Jauniešu dienu himna ir izvēlēta
12.07.2006 pl. 14:33

„Tavs vārds ir manu kāju spīdeklis un gaišums maniem ceļiem” (Ps 119:105) skan Jauniešu dienu „Aglona 2006” devīze, kuru izvēlējies pāvests Benedikts XVI šī gada Jauniešu dienām. Šie paši vārdi skanēs arī Jauniešu dienu himnā, kura beidzot ir izvēlēta.

Ikviens, kurš vēlējas pagodināt Dievu, sacerot himnu Jauniešu dienām Aglonā, varēja atsūtīt savu paša sacerēto dziesmu Jauniešu dienu organizatoriem. Pavisam kopā tika saņemtas 10 himnas no visas Latvijas.

No visām iesūtītajām himnām komisija izvēlējās 3 labākās un nodeva publiskai balsošanai. Interesenti varēja nobalsot par savu mīļāko himnu internetā, oficiālajā Jauniešu dienu mājas lapā www.catholic.lv/jd, kā arī portālā www.katedrale.lv. Balsotāju atsaucība bija liela, taču himnas izvēlēšanā tika ņemts vērā arī ekspertu viedoklis gan no garīdznieku, gan no laju vidus. Par labāko tika atzīta Lindas Karčevskas iesūtītā himna, kura būs šī gada visvairāk dziedātā un spēlētā dziesma svētku laikā. Tomēr liels atbalstītāju pulks bija arī Andra Mikuļa un Aigas Sprindžas dziesmām, tāpēc šīs dziesmas netiks aizmirstas Jauniešu dienu laikā un tiks dziedātas kopā ar citām slavēšanas dziesmām.

Psalma vārdi vienos visus Jauniešu dienu dalībniekus kopīgā slavēšanas lūgšanā gan ceļā uz Aglonu, gan arī Jauniešu dienu norises laikā. „Tavs vārds ir manu kāju spīdeklis un gaišums maniem ceļiem” kā svētku vadmotīvs Jauniešu dienu „Aglona 2006” laikā izskanēs no ikviena jaunieša mutes.

Jauniešu dienu organizētāji pasakās visiem, kas piedalījās konkursā ar savām dziesmām!

Kristiāna Reingolde,
LRKB Informācijas centrs