Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija
Latvijā
Pasaulē

Atvadu vizītē parlamentā bija ieradies apustuliskais nuncijs

"Mēs augstu vērtējam sadarbību un aktīvo dialogu ar Romas Katoļu baznīcu, kā arī spēcīgās ekumenisma tradīcijas Latvijā,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētājas biedre Zanda Kalniņa-Lukaševica otrdien, 23.aprīlī, parlamentā tiekoties ar Svētā Krēsla apustulisko nunciju Latvijā arhibīskapu Petaru Rajiču (Petar Rajič).

Svinot Svēto Misi Venēcijā, pāvests aicina "palikt Kungā"

“Jēzus ir vīna koks, mēs esam tā zari. Dievs, žēlsirdīgais un labais Tēvs kā pacietīgs zemkopis, gādīgi strādā, lai mūsu dzīve būtu pilna augļu. Tāpēc Jēzus mūs aicina glabāt neizmērojamo dāvanu, proti, saikni ar Viņu, no kura ir atkarīga mūsu dzīve un mūsu auglīgums,” teica pāvests Svētajā Misē, ko svētdien, 28. aprīlī viņš svinēja Venēcijas Svētā Marka laukumā, šajā dienā apmeklējot pilsētu uz ūdeņiem.

Lasīt tālāk
Lasīt tālāk

Rīgas un Rēzeknes-Aglonas diecēzēs jauni priesteri

20. aprīlī Rīgas Svētā Jēkaba katedrālē notika svinīgs un gaišs priestera ordinācijas dievkalpojums – šo kalpošanas ceļu ar bīskapa roku uzlikšanu uzsāka diakons Henriks Rektiņš, bet 21. aprīlī, Labā Gana svētdienā, Rēzeknes Jēzus Sirds katedrālē par priesteri tika iesvētīts diakons Jānis Lemps (attēlā).

Francisks Venēcijas biennālē: māksla ir cilvēces "patvēruma pilsēta"

Savas īsās, taču intensīvās pastorālās vizītes Venēcijā laikā pāvests svētdien tikās ar biennāles māksliniekiem un kuratoriem. Tikšanās notika Svētās Magdalēnas baznīcā, kas ir Džudekas sieviešu cietuma kapela. Viņš uzsvēra, ka māksla mums palīdz izkopt kontemplatīvu skatienu un veicina cilvēcīgu vidi.

Lasīt tālāk
Lasīt tālāk
Kurzemē
Vatikānā

Īstenots projekts Rojas katoļu baznīcas labiekārtošanā

Biedrība “Talsu partnerība” 2022. gada aprīlī izsludināja atklāta konkursa projektu iesniegumu pieņemšanas 10. kārtu Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstības (ELFLA) programmas 2014.–2020. gadam apakšpasākumā “Darbību īstenošana saskaņā ar sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju”.

Pāvests aicina neatstāt vienus vecos ļaudis

“Vecos ļaudis nedrīkst atstāt vienus, viņiem ir jādzīvo ģimenē, kopienā, saņemot apkārtējo mīlestību. Ja tie nevar dzīvot ģimenē, tad mums ir jāiet tie uzmeklēt un jābūt tiem tuvu,” teica pāvests sestdien, 27. aprīlī, pieņemot Itālijas fonda “Età grande” rīkotās veco ļaužu un mazbērnu tikšanās dalībniekus.

Lasīt tālāk
Lasīt tālāk

Iznācis "Nāc" aprīļa numurs

Tajā lasītāji, izdzīvojot Lieldienu laiku, var gremdēties sv. Jāņa Hrizostoma (Zeltamutes) pamācībā Lieldienās, kas ieved augšāmcelšanās noslēpuma dziļumos. Kā arī, gatavojoties Kunga debeskāpšanas svētkiem, var lasīt priestera Toma Priedoliņa rakstītās pārdomas.

Ticība, cerība un mīlestība – pretlīdzeklis pašpietiekamībai

Tikums ir pastāvīga un stingra nostāja – gatavība darīt labu, – skaidro Katoliskās Baznīcas katehisms. Turpinot katehēzes ciklu par tikumiem, pāvests Francisks šoreiz runāja par tādiem tikumiem, kas kristiešus dara spējīgus dzīvot attiecībās ar Svēto Trīsvienību. Dievišķo jeb teologālo tikumu avots, cēlonis un mērķis ir Dievs. Publicējam pāvesta uzrunas pilno tekstu.

Lasīt tālāk
Lasīt tālāk
Jaunākais no citām sadaļām

Daži atpūtas veidi, kas palīdzēs uzveikt nogurumu

Lielākajai daļai no mums dzīvē mēdz būt brīži, kad jūtamies izsīkuši. Tam var būt dažādi iemesli, taču dažreiz ar labu miegu nepietiek, lai atjaunotu mūsu prātu un ķermeni. Dr. Saundra Daltone-Smita (Dr. Saundra Dalton-Smith) grāmatas “Svētā atpūta: atjaunojiet savu dzīvi, atjaunojiet enerģiju, atjaunojiet veselo saprātu” (Sacred Rest: Recover Your Life, Renew Your Energy, Restore Your Sanity) autore ir pārliecināta, ka ir arī citi atpūtas veidi, kas ir tikpat efektīvi. Un, ja paskatās uz zemāk esošo sarakstu, katoļiem vienu no tiem būtu viegli sasniegt.

Lasīt tālāk

Degot vēlmē pēc misionēšanas

Nigērija ir lielākā valsts Āfrikas kontinentā un septītā visā pasaulē. Kāds mazajai Latvijai ar to sakars? Vistiešākais, jo Latvijā šobrīd kalpo 2 priesteri un mūsu Rīgas Garīgajā seminārā šobrīd latviešu valodu apgūst trīs semināristi no šīs valsts. Tādēļ aicinām lasītājus iepazīt tuvāk Baznīcu Nigērijā, kuras esošie un topošie priesteri ir gatavi kalpot katoliskajā Baznīcā Latvijā.

Lasīt tālāk

"Iemāci mums lūgties" (Lk 11,1)

2025. gadā Baznīcā svinēsim Jubilejas gadu, kurš sāksies jau šī gada Ziemassvētku vigīlijā, 24. decembrī. Gatavojoties Jubilejas gadam, 2024. gadu pāvests Francisks ir izsludinājis par Lūgšanas gadu, kura laikā tiekam mudināti neatlaidīgi lūgt. Pāvests uzsver, ka pastāvīga lūgšana pārveido ne tikai cilvēku, bet arī apkārtējo sabiedrību pat tur, kur šķiet, ka ļaunums uzvar.
Evaņģelizācijas lietu dikastērijs ir izdevis brošūru ar dažām norādēm, kas palīdz un veicina lūgšanu. Šajā brošūrā ir vairākas ierosmes lūgšanai.

Lasīt tālāk