Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Palasīsim...  Raksti

Adventa pārdomas kopā ar Baznīcas doktorēm: trešā svētdiena
11.12.2022 pl. 13:57
Kristietības garīgā tradīcija māca, ka lūgšanās ar Evaņģēlija vārdiem ir ārkārtīgi efektīvs veids, kā tuvāk iepazīt Jēzu. Sv. Terēzei no Avilas šajā ziņā ir vērtīgas atziņas un gudrība, ko mums piedāvāt.
Adventa pārdomas kopā ar Baznīcas doktorēm: trešā svētdiena
Adventa pārdomas kopā ar Baznīcas doktorēm: otrā svētdiena
04.12.2022 pl. 11:35
Kā mums dzīvot tā, kā Advents mudina dzīvot? Mūsu ikdienas dzīves nekārtība un raizes bieži uz mums atstāj graujošu ietekmi. Kā gan, būdami dzīves nejaušību (nemaz nerunājot par to banalitāti) varā, mēs varam dzīvot drošībā par to, ka esam Dieva mīlēti, un tādējādi būt par dzīvā Dieva klātbūtni citiem? Vai runa ir par neatlaidīgu garīgo gribasspēku?
Adventa pārdomas kopā ar Baznīcas doktorēm: otrā svētdiena
Adventa pārdomas kopā ar Baznīcas doktorēm: pirmā svētdiena
27.11.2022 pl. 14:26
Karmelītu māsa Ruta Burovsa (Ruth Burrows) reiz rakstīja, ka atšķirība starp svēto un vienkārši tikumīgu vīrieti vai sievieti ir tajā, ka svētais pilnībā atdodas Dieva mīlestībai. Vienkārši tikumīga cilvēka "noklusējuma pozīcija" ir turēties pretī Dieva nerimstošajiem, neatslābstošajiem mīlestības plūdiem. Izskatās “svēti” un pareizi ļaut Dievam mūs mīlēt tādā mērā, kādā uzskatām sevi par cienīgiem tapt mīlētiem. Taču svētais stāv tukšām, plaši atplestām rokām no Dieva izplūstošās, pāriplūstošās mīlestības priekšā. Viņa acis ir paļāvībā vērstas uz Dieva beznosacījumu labestību, nevis uz viņu pašu nopelniem.
Adventa pārdomas kopā ar Baznīcas doktorēm: pirmā svētdiena
Labrīt, laiks celties!
26.11.2022 pl. 08:04

Priesteris Andris Ševels MIC,
Daugavpils Jēzus Sirds draudzes prāvests

Šogad 27. novembrī Baznīcā iesākas jaunais liturģiskais gads, un tas piedāvā mums brīnišķīgu iespēju sākt visu no jauna savā dzīvē.
Labrīt, laiks celties!
3 vienkāršas lūgšanas brīžiem, kad lūgties ir grūti
06.11.2022 pl. 08:43
Katram kristietim viņa ticības ceļā ir bijis vismaz viens tāds brīdis, kad viņš piedzīvojis garīgo sausumu. Dažs šādā garīgajā tuksnesī pavada īsu brīdi, bet dažiem tas var ilgt visa mūža garumā. Lai gan garīgā sausuma periodi var veicināt garīgo izaugsmi, tie var būt arī ļoti nogurdinošs laiks cilvēka dvēselei. Garīgais sausums var izraisīt garīgo apātiju, kas var apgrūtināt pat visvienkāršāko uzdevumu veikšanu – pat lūgšanos.
3 vienkāršas lūgšanas brīžiem, kad lūgties ir grūti
Svētīgi ir lūgt par mirušajiem
30.10.2022 pl. 11:44
Novembris Baznīcas dzīvē ir saistīts ar mirušo ticīgo pieminēšanu. Jau no pašiem pirmsākumiem Baznīca godina mirušo piemiņu un aizlūdz par tiem, īpaši – Euharistiskajā upurī (Lionas II koncils), lai šķīstīti viņi varētu sasniegt svētlaimīgo Dieva skatīšanu. Sv. Mise – Euharistija ir visiedarbīgākais līdzeklis mirušo dvēseļu glābšanai no šķīstītavas.
Svētīgi ir lūgt par mirušajiem
8 lietas, ko Vatikāna II koncils saka par Vissvētāko Jaunavu Mariju
21.10.2022 pl. 15:24
Gandrīz pirms 60 gadiem Vatikāna II koncils atzina vairākus Vissvētākās Jaunavas Marijas titulus. Taču tas galveno uzmanību vērsa uz vienu konkrētu – “Māte”.
8 lietas, ko Vatikāna IIkoncils saka par Vissvētāko Jaunavu Mariju
Mēs ticam tā, kā lūdzamies
14.10.2022 pl. 16:07

Priesteris Andris Ševels MIC, Daugavpils Jēzus Sirds draudzes prāvests

Katoļu Baznīcā oktobris ir veltīts Dievmātei. Gan draudzēs, gan arī ģimenēs visu šo mēnesi mēs kopā lūdzamies Rožukroni – pasaulē vienu no visizplatītākajām un mīļākajām lūgšanām. Baznīca izsenis ir atzinusi šīs lūgšanas īpašo iedarbību. Šajā sakarā man prātā nāk pāvesta Franciska vārdi Covid-19 pandēmijas laikā: “Kad viss grīļojas, Rožukronis palīdz stingri turēties pie tā, kas ir patiesi svarīgs.” (Vatikāns, 19.03.2020)
Mēs ticam tā, kā lūdzamies
Sv. Helēna – Konstantīna Lielā māte
11.10.2022 pl. 15:15
Sv. Helēna nāk no Anglijas un ir Konstantīna Lielā, kurš pirmais no austrumu imperatoriem pieņēma kristietību un atbrīvoja Baznīcu no pagānu vajāšanām, māte.
Sv. Helēna – Konstantīna Lielā māte
Rožukronis: izplatītākie mīti un fakti
04.10.2022 pl. 14:17
Oktobris Katoļu Baznīcā tiek saukts par "Rožukroņa mēnesi". Lūk, septiņi izplatītākie mīti un fakti par un ap Rožukroni, ko apkopojusi ziņu aģentūra Catholic News Agency.
Rožukronis: izplatītākie mīti un fakti
Lapas:iepriekšējā123...567...626364nākamā