Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija
Forums
 Saraksts/Par un ap kristietību/Katoliskā ticība un subjektīvisms
Komentāri:Iepriekšējie12345678910Nākamie
Wiskas
pievienojies: 20.07.2009
Komentāri: 27
Re: Katoliskā ticība un subjektīvisms
25.07.2009 01:54
Drīz arī baznīcas ganiem smadzenes būs aizkorumpētas. Varbūt jau ir. Man ir kauns par tādu katoļu baznīcu un tādu tās vadību, kāda tā ir Latvijā. Tādi cilvēki nav sava amata cienīgi. Arī viņu dēļ valsts iet postā. Pasīvi, labklājībā iegrimuši cilvēki, kas sēž uz kakla lētticīgiem ticīgajiem. Tiešām kauns.
Rafaels
pievienojies: 07.07.2009
Komentāri: 23
Re: Katoliskā ticība un subjektīvisms
25.07.2009 10:16
ta ir patiesiiba,labklajiba iegrimushi cilveeki,vieglas dziives tiikotaaji,gara auglju baudiitaaji,leetticiigo cilveecinju izmantotaaji,viltnieki un kraapnieki!Tas veel par maz pateikts Wiskas!UN JA IR KAUT VIENS NO MUMS PATIESS UN GODIIGS, LAI RUNAA UN RAKSTA PATIESIIBU,NE TIKAI TE,BET ARII SAVAAS DRAUDZEES!Paldies,ka atverat leetticiigajiem acis uz patiesibu!Bebrim labi ieteikumi...paldies!
Māris
pievienojies: 10.06.2009
Komentāri: 83
Re: Katoliskā ticība un subjektīvisms
25.07.2009 11:20
Savā kritikā centīsimes būt konstruktīviem. Nāksim ar konkrētiem piedāvājumiem.

Manuprāt mums trūkst drosme, par kuru runā evaņģēliji un pāvests Benedikts XVI.

Drosme skatīties realitātei acīs.

Drosme pārdomāt par problēmu cēloņiem.

Drosme meklēt īstus risinājumus.

Drosme par to runāt, pat ja kādam tas nepatīk.

Bez šādas drosmes mēs centīsiemes tikai sevi attaisnot un palīkt savos kompromisos.
Māris
pievienojies: 10.06.2009
Komentāri: 83
Re: Katoliskā ticība un subjektīvisms
25.07.2009 18:20
Es nezinu, vai es kļudos. Kad runa ir par postpadomju Latvijas kroplībām, tad uzreiz daži "sargsuņi" reagē.
Wiskas
pievienojies: 20.07.2009
Komentāri: 27
Re: Katoliskā ticība un subjektīvisms
25.07.2009 23:26
Tā ir. Nebaidās ne Dieva, ne kā cita. Bet neviens jau nav mūžīgs. Un Dieva priekšā jau neko nenoslēpsi. Arī savus melnos darbus.
Māris
pievienojies: 10.06.2009
Komentāri: 83
Re: Katoliskā ticība un subjektīvisms
26.07.2009 00:01
Vai mūsu Baznīcas galvas beidzot neuzraktītu kādu gana rakstu par Latvijas ekonomisko krīzi, pret korupciju, politiķu neizdarībām u.c. (t.i. par postpadomju Latvijas kroplībām...). Pāvests uzraktīja veselu encikliku par krīzi, bet mūsējie klusē. Kāpēc? Vai klusēšana viņus nepadara par līdzatbildīgajiem. Jau Vecās Derības ganiem pravieši pārmeta viņu klusēšanu!!! Dievs apsolīja, ka sūtīs citus ganus...
Rafaels
pievienojies: 07.07.2009
Komentāri: 23
Re: Katoliskā ticība un subjektīvisms
26.07.2009 01:24
Latvijaa ir ap 150 ganu,tas ir katoliem.J.Pujatam jaatiesaajas par geju pasaakumu Rigas ielaas, kaut kaadas nesaskanjas!A.Shlesers ciinisies par godiigu Latviju(Te nebuus ne kaada Amsterdama).Buutu labi,bet pelnja naak no tuuristiem un tie veelas ari meitenes izklaideem!Meitenes ar to nopelna sev iztiku un var paliidzeet savaam gimeneem!Tas arii ir darbs un smags darbs,ne katrs to var!Un beidzam te teelot sveetos,jo pashi neesam labaaki par shim meiteneem!Latvija izlaupiita,naudas saliktas arzemju bankaas un kas tik mees pashi neesam!Jaa,jaa!Dievs muus vada un mums nekaa netruukst!no ps.23.Te ari taa filma Miraazha...Liktendzirnas ko?Luudzu piedoshanu!Lai aizmirstu par kriizi nedaudz paardozheeju kokteili!Okej,lai mums veicas atgriesties pie praata.Neesat tak tik nomaakkti,beedigi!Ciinaties par vislabaako,spriediet,runaajiet cik Jums tiik.Bebri man ar Jums jaarunaa personigi,padomaa kkkkkkur?paldies!
Māris
pievienojies: 10.06.2009
Komentāri: 83
Re: Katoliskā ticība un subjektīvisms
26.07.2009 13:43
Kāpēc Bebris runā par SVF diktātiem? Vai SVF negrib palīdzēt sakārtot korumpēto postpadomju Latviju un piespiest valdību domāt par nāktoni. Vai nevaram piekrist tam, ko raktsa Andris Runcis: "Valdošās koalīcijas partiju [politiķu] izteikumi, ka sarunas ar SVF varētu tikt pārtrauktas, liecina, ka tās neizprot situācijas nopietnību un arī neizprot aizdevuma jēgu. Viņi domā, ka ar SVF var rīkoties pēc Latvijā ierastās "paņem un uzmet" metodes. Partijas nesaprot, ka SVF nav nekādi labdari - viņi ir baņķieri, kas no mums prasa biznesa plānu, kā nauda tiks atdota"?
bebris
pievienojies: 26.06.2007
Komentāri: 79
Re: Katoliskā ticība un subjektīvisms
26.07.2009 14:46
Tieši tā - man liekas, ka SVF negrib palīdzēt. To pierāda arī tas, ka šī gada maijā ASV Kongress bija spiests iekļaut kāda no likumiem speciālu prasību, ka ASV pārstāvim SVF ir jāaturas atbalstīt jebkura kredīta iznsiegšana nabadzīgajām valstīm, ja SVF šo kredītu piešķir ar smagiem nosacījumu uz izdevumu samazināšanu veselības aprūpei, izglītībai, pārtikas programmām un sociālai nodrošināšanai. Likums juridiski gan neattiecās uz Latviju, bet tas ir ļoti izteiksmīgs SVF darba novērtējums. Teksts: http://www.govtrack.us/congress/amendment.xpd?session=111&amdt=s1161

Likuma sponsora runa ASV Senātā:

http://frwebgate.access.gpo.gov/cgi-bin/getpage.cgi?dbname=2009_record&page=S5675&position=all

Citāts no runas:

Šis priekšlikums "is intended to ensure that the International Monetary Fund fulfills its mission in a manner consistent with American values and American objectives. This amendment would help ensure that the human cost of this economic crisis is not exacerbated, is not made worse, by cuts to nutrition and to health and to education programs."

Skatoties uz SVF darbību Latvijā (informāciju par to gan sniedz valdība un tā var izdomāt, kas tai izdevīgi, paša SVF relīzes ir ļoti pieklājīgas un bezsaturīgas) nākas secināt, ka viņi darbojas pret Latvijas attīstību - programmās tam vienkārši nav paredzēta nauda, lai gan - piem. ASV ekonomiskas atbalsta programmās zinātnei un attīstībai ir īpašs atbalsts. Tāpat kā Rūzvelta laikā (Lielā Depresija) ASV cēla ceļus un dambju, tāpat tagad ASV plāno arī savu atbalsts daļu 'smart infrastructure', kas nozīmē informācijas tehnologiju ieviešanu medicīnā, zaļo tehnologiju attīstību utt. Valstīm būs smaga konkurence pēc krīzes beigām un valstis nevarēs konkurēt, ja to strādājošie šajos laikos būs nevis mācījušies, bet gan būs ar lieliem maisiem staigājuši pa mežiem un vākuši atkritumus (kā to mūsu pašreizējās valdības programmas bezdarba mazināšanai iesaka).

Meli ir arī tie, ka SVF esot baņķieri. Baņķieri ieceno savās procentu likmēs riskus un Latvijas gadījumā tie būtu ~10-12%. SVF prasa mazāk, bet izskatās, ka tā nav labdarība. Varbūt tā ir attīstīo valstu lobēšana, lai šeit paliek lētais darbaspēks uz mūžiem.
Māris
pievienojies: 10.06.2009
Komentāri: 83
Re: Katoliskā ticība un subjektīvisms
27.07.2009 01:21
Nav viegli sakārtot postpadomju izkropļoto ekonomiku.

Pēc tā, ko Bebris raksta, šķiet, ka SVF ir kāda ASV iestāde. Viņa kritika balstās tikai uz to, kas notiek ASV, bet SVF pārstāv 185 valstis un kopš tās dibināšanas SVF ir īpaši palīdzējis Meksikai, Korejai un Krievijai.

SVF direktors ir pašreiz francūzis un tajā valdē ir 24 locekļi, starp kuriem 8 locekļi pastāvīgi pārstāv ASV, Lielbritāniju, Franciju, Krieviju, Ķīnu, Vāciju, Japānu un Saudu Arābiju.

SVF mērķis ir nostabilizēt finanses pasaules mērogā. Lai kāda valsts netiktu izputināta, SVF piešķir kredītus, bet pieprasot ekonomiskas reformas, lai tiktu uzlabota valsts finanšu saimniekošana un attīstīta ekonomika līdzsvarotā veidā un ilgtermiņā. Tāda tad ir Latvija tagadējā problēma. SVF grib glābt Latvijas ekonomiku!!!

Paldies, ka pastāv tāds SVF. Vairs Latviju nevarēs tā izzagt...
Wiskas
pievienojies: 20.07.2009
Komentāri: 27
Re: Katoliskā ticība un subjektīvisms
27.07.2009 09:56
Pareizi, piekrītu Mārim. Jābeidz tās nebeidzamās un paglupās sarunas par to, ka kādam ir vajadzīga nabadzīga Latvija. Muļķības, Eiropai nav vajadzīgas kriminālas, nožēlojamas un bīstamas nomales, ja vairumā valstu Latvijas pilsoņiem darba tirgus ir atvērts un ceļot var brīvi un bez aizliegumiem. Ja tas tā būtu, mēs nekad nebūtu ietikuši Eiropas Savienības sastāvā.
siguce
pievienojies: 15.04.2005
Komentāri: 30
Re: Katoliskā ticība un subjektīvisms
27.07.2009 14:09
->core : Re: Katoliskā ticība un subjektīvisms 29.06.2009 12:20 Atvainojos, par ātru nopostojās; tātad par laju sūtību pasaulē ir daudz runājis arī pāvests Benedikts XVI. Saeimā ir vismaz 1 īsti katolisks pārstāvis - Janīna Kursīte. Kāpēc nevarētu viņu uzaicināt uz diskusiju un noskaidrot, ko īsti PS domā par taisnīgumu mūsu valstī? Tā ir tikai viena ideja, ko darīt lajiem ir bezgalīgi daudz .

Piekrītu "core" izteikumiem par to,ka lajiem BŪTU daudz ko darīt, un tam ir vajadzīgi izglītoti, zinoši laji. Kur to (zināšanas) var iegūt? Tās var būt Svētdienas skolas, Bībeles stundas, un vēl jau ir RARZI. Institūts tiešām ir laba izglītības iestāde teoloģisko,un ne tikai, zināšanu papildināšanai. Tikai... cik man ir tapis zināms, kopš Institūtu pameta tā direktors P.M.Jerumanis, pastāvēšana ir apdraudēta. Tā paša prozaiskā iemesla dēļ - finansējums. Vai patreizējā Latvijas KB vadība būs ieinteresēta ieguldīt laju izglītībā - nezinu. Viņiem, kā rādās, izglītoti laji nav vajadzīgi. Tas ļoti skumdina.  
kri
pievienojies: 15.01.2005
Komentāri: 401
Re: Katoliskā ticība un subjektīvisms
27.07.2009 19:46
man gan kaut kā nenesas prāts uzticēties SVF. Kaut kā daudz ticamāks liekas šeit rakstītais: http://www.aisbergs.lv/?p=9738
Wiskas
pievienojies: 20.07.2009
Komentāri: 27
Re: Katoliskā ticība un subjektīvisms
27.07.2009 20:20
Kri, mani vienmēr priecē Tavi komentāri. Izņemot pēdējo, par SVF. Domāju, ka izliktās lamatas ir bijušas Tev pa ceļam. Iekšā esi. Lai tiktu ārā no Latvijas mediju cilpas, Tev būtu jāpalasa kādi citi plašsaziņas avoti. Protams, tiem (kā Šlesers, Ušakovs, Rubiks utt.), kas vēlas, lai palīdzība nāktu no Krievijas SVF ir bīstams. Cerams, ka tas nenotiks.

Siguce, piekrītu Tev par visiem 100. 
Māris
pievienojies: 10.06.2009
Komentāri: 83
Re: Katoliskā ticība un subjektīvisms
27.07.2009 22:55
Var jau daudz ko pārmest SVF, bet pēc būtības SVF, kas tika dibināts 1944. gadā, lai novērstu finansu krīzes pasaulē, ir viena no starptautiskām institūcijām, kas ļauj ieviest kaut kādu kārtību ekonomikā. Tas atbilst Baznīcas sociālas mācības norādījumiem. Kā jau rakstīju SVF valdē ir 24 locekļi, starp kuriem 8 locekļi pastāvīgi pārstāv ASV, Lielbritāniju, Franciju, Krieviju, Ķīnu, Vāciju, Japānu un Saudu Arābiju. SVF direktors nav no ASV, bet no Francijas. Francijas nekad nav gājusi ASV pavedienā...

Šaubos, ka visas pārejās 184 valstis, kas ir SVF līdzdalībnieces, ietu ASV pavedienā... Tas ir absurdi. To kāds vēlas iestāstīt, lai izolētu Latviju no civilizētās pasaules un lai tā mestos Krievijas apkampienos.

Piebilstu, ka raksts, ko piedāvā Kri ir pārpublicēts no kāda Krievijas saita... Tātad  graut SVF ir Krievijas ārejās politikas interesēs...
kri
pievienojies: 15.01.2005
Komentāri: 401
Re: Katoliskā ticība un subjektīvisms
28.07.2009 07:44
tad palīdziet man, nesaprašai, saprast - vienu dienu pa TV stāsta: SVF uztraucas (, ka Latvija savas budžeta reormas īsteno uz visnabadzīgāko rēķina. Otru dienu pa TV stāsta, ka SVF pieprasa vēl samazināt pensijas. Tad kurš ir tas, kas melo?
Wiskas
pievienojies: 20.07.2009
Komentāri: 27
Re: Katoliskā ticība un subjektīvisms
28.07.2009 09:26
Nu nepraša, es neteiktu. Bet Tu jau pati atbildēji. Vienu dienu stāsta vienu, citu dienu citu. Vai tiešām Tu tici visam tam  tam, ko stāsta mūsu plašsaziņas līdzekļi. Es, piemēram nezinu, vai tā ir patiesība. Varbūt runa bija par lielajām pensijām, varbūt teksts ir izvilkts no konteksta, varbūt tie ir meli.  Tas, kas nav meli, ir runas par progresīvā nodokļa ieviešanu. Un tā ir liela uzvara. Paldies SVF. Beidzot zagļi un ierēdņi ar nesakarīgi lielām algām maksās vairāk.
Justas
pievienojies: 30.12.2004
Komentāri: 213
Re: Katoliskā ticība un subjektīvisms
28.07.2009 09:51
Kri,

domāju problēma ir tajā, ka SVF eksperti ir banķieri, sausiņi tā teikt. Viņi domā par peļņu, kā dabūt savu naudu atpakaļ. Viņi redz skaitļus, valsts makroekonomiskos rādītājus, neredz cilvēkus. Un tiesa, tas arī nav viņu uzdevums.

Viņus lūdz aizdot naudu, viņi ir ar mieru, bet tikai uz stingriem noteikumiem, kas ir pilnīgi pareizi. Viņi vēlas dabūt pēc tam savu naudu atpakaļ un skaidrs, ka nevēlas pieļaut, lai nauda tiktu vienkārši notrallināta Latvijai tik ierastā manierē un pēc tam valsts pateiktu, sorry, mums nav ko atdot, jo rūpniecības nav, izdevumi milzīgi utt. Lai naudu saņemtu Latvijai jāveic mājasdrabs - jāveic nopietnas strukturālās reformas. Tur jau sākas arī visas problēmas - mūsu pašu politiskā "elite", kura faktiski atbildīga par šo nenormālo krīzi, NAV GATAVA veikt nekādas nopietnas strukturālas reformas. Muļļāšanās ap šo jautājumu notiek jau kopš Godmaņa valdības laika, bet neko nevar izdarīt.

Sarunu procesam tuvu stāvoši cilvēki man stāstīja, ka SVF misija ir reāli neapmierināta ar Latviju. Jau kopš sākuma tiem šķiet, ka mūsējie atkal cenšas realizēt klasisko "paņemt un uzmest taktiku", nu, līdzīgi kā bijis ar visiem G24 un citiem kredītiem. Tikai SVF ir pārāk slīpēti un ar viņiem tas nesanāk. Viņi redz šo mūsējo muļļāšanos un tas viņus tracina. Stāstīja, ka piemēram, ar Dombrovski un Repši tiek panākta kāda vienošanās, bet tad kad vajag to realizēt ierēdniecība neko nav spējīga izdarīt - sūta SVF kaut kādus nesakarīgus e-pastus, jaucas ar skaitļiem., kļūdās, veic nepareizus aprēķinus utt. Un iemesls ir ne tikai ierēdņu neprofesonalitāte, bet arī tas, ka nav skaidras politiskas vīzijas - kāda tad būs valsts attīstība, kā nopelnīsim naudu, kā atdosim parādu. Un tas ir politiķu neizdarības rezultāts. Jo bez skaidras vīzijas dzīvojam jau kopš 1991.gada. Iestāšanās ES un NATO kā mobilizējošus starpmērķus var neskaitīt. Kupi-prodaj starpniecības pseido-ekonomikas attīstīšana šo 18 gadu garumā bija vislielākā kļūda un tuvredzība, kas iesviedusi mūs visdziļākajā bedrē. Ne par velti Financial Times un citi respektabli izdevumi vērtē, ka tik smaga krīze kā Latvijā NAV NEKUR citur pasaulē....
Justas
pievienojies: 30.12.2004
Komentāri: 213
Re: Katoliskā ticība un subjektīvisms
28.07.2009 09:55
Whiskas,

es nu gan nepriecātos par progresīvo nodokli tādā versijā, kādu to plānots ieviest šobrīd. Manuprāt būs tikai sliktāk. Jo kas tad to nodokli maksās - tikai budžeta iestāžu darbinieku, jo visi pārējie noformēs MINIMĀLĀS algas un pārējo saņems aploksnēs, pat ja reāli pelnīs 1500 Ls. Kas tad tā ir par bagatību - 500 Ls alga, lai no tās maksātu progresīvo nodokli???? Zviedrijā un citās valstīs, arī ASV preogresīvais nodoklis patiešām ir veidots tā, ka vairāk maksā virs viduslīmeņa dzīvojošie cilvēki, tiešām tādi, kuri ir bagāti. A kas notiks tagad - noslauks pēc pilnas programmas tos, kuri saņem tos 500 Ls , par kuriem jāuztur vēl ģimene ar vairākiem bērniem.... Nožēlojami kā tiek kropļota progresīvā nodokļa būtība!
Wiskas
pievienojies: 20.07.2009
Komentāri: 27
Re: Katoliskā ticība un subjektīvisms
28.07.2009 10:36
Tu jau pats atbildēji, Justas. Uzliksimies uz minimālās algas un dzīvosim tālāk. Ar tādu attieksmi pret lietām valsti attīstīt nevar. Nekur pasaulē neviens nevarētu uzlikties uz minimālās un dzīvot villā. Uzrez VID klauvētu pie durvīm. Te ir visa mūsu problēma.

P.S. Starp citu, mūsu ģīmenēm jāmācās dzīvot pieticīgāk. Kad skatos kā dzīvo latvieši, braukā tūrismos utt., par Rietumos daudzi to nevar atļauties. Mūsu tautai tiešām ir problēmas ar mentālo galvas daļu.
Justas
pievienojies: 30.12.2004
Komentāri: 213
Re: Katoliskā ticība un subjektīvisms
28.07.2009 10:41
Wiskas,

bet tas taču ir murgs! 500 Ls ģimenei ir knapa dzīvības vilkšanas nauda, nevis bagātība par kuru var iekasēt progresīvo nodokli! Atkal mūsu politiķi demonstrē klaju tuvredzību un degredē visu porgresīvā nodokļa būtību!

Es piemēru ne tikai negribu "uzlikties uz minimālās", bet arī nevaru - par mani tiek un tiks nomaksāti pilnīgi visi nodokļi. Tādēļ pie 500 ls sliekšņa valsts problēmas tiks risinātas uz mana rēķina, ja?
Wiskas
pievienojies: 20.07.2009
Komentāri: 27
Re: Katoliskā ticība un subjektīvisms
28.07.2009 10:55
Es savā dzīvē nekad neesmu pelnījis tik daudz kā 500 Ls, kaut strādāju inteliģentu darbu. Ja ģimenē pa abiem pelna 700 Ls mēnesī, tas ir pietiekami, lai dzīvotu normāli. Protams, ja cilvēks ne no kā neatsakās, ēd kā lops, saņēmies kredītus utt, tad jau nepietiek. Bet tas jau no katra paša atkarīgs, kādas ir prioritātes. Bez tam Rietumos nav tā, ka progresīvo nodokli maksā tikai bagātnieki. Progresīvais nodoklis ir visām algām un ir atkarīgs no summas ko tu pelni.
Alberts
pievienojies: 07.07.2009
Komentāri: 42
Re: Katoliskā ticība un subjektīvisms
28.07.2009 11:19
taapeec ir jaizbeidz zagt!Ja mees straadaajam ir jaabuut noteiktai min.algai,lai taa nebuutu zem iztikas min.kaads ir noteikts valstii.Un Valdiibai ar to arii jaasaak saakot no 500 ls valsts,budzeta darbiniekiem,stingri izveerteejot,lai nav lieko kakla kungu!Ja kakla kungu buus vairaak kaa straadaat gribeetaaju,kas tad notiks?Skolotaaji,dakteri jau sen bija jaasamazina,lai veido privaatprakses,citaadi par daudz aizmigushi,neko neprot maaciit un lai maacaas vispirms pashi!Piedodiet,ja kaadu aizskaru!Runaaju no pieredzes!Par visu ir jaamaksaa nodoklji un par labklaajiibu arii(ipashuma nod.3% no kad.vert.,v
siguce
pievienojies: 15.04.2005
Komentāri: 30
Re: Katoliskā ticība un subjektīvisms
28.07.2009 11:37
Izredzētā tauta no Ēģiptes uz Apsolīto zemi gāja cik? 40 gadus. Kā jūs domājat, vai Latvijas politiķiem tie padsmit gadi ko mainīja domāšanā? Nu nē taču!!! Laikam jau mums visiem vēl tāls ceļš ejams, kamēr mainīsies domāšana. Arī mūsu šābrīža politikāņi - jādomā BŪTU kā nopelnīt, kā stimulēt un attīstīt ražošanu, nevis "pliki" visu apgriezt - algas, pabalstus, pensijas...
Alberts
pievienojies: 07.07.2009
Komentāri: 42
Re: Katoliskā ticība un subjektīvisms
28.07.2009 12:05
Pilniigi par visu,kaa to dara Attiistiitas Valstis!Dievs nav zaglis un miil kaartiibu visaas lietaas!Par bazniicaam ir jaapriecaajas un arii jaaruupeejas,lai taas pastaaveetu,nekaada te kauna nav!LELB jau taa dara un musu katoljiem arii viss kaartiibaa!Bet par berniem ir jaadomaa gan materiaali,gariigi un fiziski lai nekaadas netiklibas, izvirtiibas nebuutu!Valstij arii ir jaaruupeejas par beerniem to  vecaakiem,invaliidiem un pensionariem!Ar runaam vien nepietiks,laikam ir vajadziigi darbi!Paldies!
Komentāri:Iepriekšējie12345678910Nākamie
 Saraksts/Par un ap kristietību/Katoliskā ticība un subjektīvisms