Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Palasīsim...  Raksti

Pāvesta Benedikta XVI sociālās enciklikas "Caritas in Veritate" sintēze
13.07.2009 pl. 10:50

7. jūlijā publicēta pāvesta Benedikta XVI jaunā enciklika Caritas in Veritate – „Mīlestība patiesībā”. Tā ir sociālā enciklika, ko bija paredzēts izdot jau iepriekš, taču krīzes dēļ publicēšana tika atlikta uz vēlāku laiku, lai varētu izdarīt papildinājumus atbilstoši pašreizējiem apstākļiem.

Pāvesta Benedikta XVI sociālās enciklikas "Caritas in Veritate" sintēze
Ekumeniski teoloģiska konference: Bēdas man, ja es Evaņģēliju nesludinātu (1 Kor 9,16)
25.06.2009 pl. 16:20

Ekumeniski teoloģiskā konference „Bēdas man, ja es Evaņģēliju nesludinātu” (1 Kor 9,16) noritēja saistībā ar svētā apustuļa Pāvila jubilejas gadu, ko pasludināja pāvests Benedikts XVI 2008. gada 28. jūnijā. Teoloģisko konferenci rīkoja Laterāna Pontifikālās universitātes filiāle Rīgas Augstākais Reliģijas zinātņu institūts (RARZI) sadarbībā ar LELB Lutera akadēmiju, piedaloties arī lektoriem un viesiem no Latvijas Universitātes Teoloģijas fakultātes un Latvijas Kristīgās akadēmijas.

Apustuliskais Penitenciārijs. URBIS ET ORBIS. Dekrēts
19.06.2009 pl. 09:35

Priesterības gada laikā, kas izsludināts svētā Jāņa Marijas Vianeja godam, īpaši dievbijības vingrinājumi tiek apveltīti ar svēto Atlaidu dāvanu.

Apustuliskais Penitenciārijs. URBIS ET ORBIS. Dekrēts
Kam un kāpēc neērts šķiet pāvests un viņa mācība?
06.06.2009 pl. 09:26

"Katoļi labi apzinās, ka Itālijā un visā Eiropā pastāv naids pret Baznīcas mācību, jo īpaši ētikas jomā. Prese, kas lielā mērā ir varas un interešu izpausme, ir viena no galvenajām ienaida izplatītājām. Pēc saprotamiem motīviem, ienaids ir vērsts pirmkārt, uz pāvestu, kas būdams Baznīcas augstākā autoritāte šīszemes virsū, piedāvā Baznīcas mācību sabiedrībai.

Kam un kāpēc neērts šķiet pāvests un viņa mācība?
3. bauslis – tev būs svēto dienu svētīt
01.05.2009 pl. 11:06

Jaceks Salijs OP

Katrs no Dekaloga baušļiem ir derības zīme, uz kuru mūs aicina Dievs. Trešajā bauslī to varam saskatīt īpaši skaidri.

3. bauslis – tev būs svēto dienu svētīt
Aborti un Svētā Komūnija
24.04.2009 pl. 13:18

Priesteris Oskars Jabloņskis OP

Apustuliskās signatūras Visaugstākā tribunāla (tā ir augstākā instance, uz kuru var atsaukties Baznīcas tiesu sistēmā, kas izskata lēmumus un lietas, ko noteikusi cita Baznīcas tiesa vai institūcija) priekšsēdētājs arhibīskaps Raimonds Burke apstiprināja, ka katoļticīgie, kuri publiski aizstāv abortu, nedrīkst pieņemt Sv. Komūniju.

Aborti un Svētā Komūnija
Triduum - Trijdiena
09.04.2009 pl. 09:02

Oskars Jabloņskis OP

Ko nozīmē šie vārdi? Tādu latviešu valodā taču nav. Jā, tik tiešām – nav. Tādēļ šajā rakstā mēģināšu paskaidrot šo vārdu jēgu. Tiem ir patiesi dziļš saturs.

Triduum - Trijdiena
Grēksūdze nav grēku legalizēšana
17.03.2009 pl. 08:12

Elīna Mierkalne

"Nevar tikai izmest savus grēkus. Tas ir kā izravēt nezāles, bet neko dārziņā neiesēt. Ja gribam izravēt savu sirds dārziņu, tad tikai tāpēc, lai vietā iesētu Dieva rozītes, lai tur augtu kas labs un nebūtu vietas grēku nezālēm!" pamāca priesteris Marcins Vozņaks.

Grēksūdze nav grēku legalizēšana
Laiks noņemt maskas
03.03.2009 pl. 09:32

Pelnu Trešdienā mēs iesākām Lielo gavēni – gandarīšanas un atgriešanās laiku, kura mērķis ir sagatavot mūs Lieldienu svinēšanai. Tā ir īpaša un vienreizēja iespēja stiprināt savu ticību un garīgi atjaunoties, lai mēs uzvarētu cīņā pret ļauno.

Laiks noņemt maskas
Sējējs izgāja sēt (Katehēzes aktualitāte Latvijā)
24.02.2009 pl. 20:44

Publikācijas mērķis ir aicināt visas par katehēzi atbildīgās personas – bīskapus, priesterus, konsekrētās personas un lajus veikt pārskatu un izvērtējumu par katehēzes lomu un vietu  katoliskās Baznīcas kalpojumā Latvijā. [1]

Sējējs izgāja sēt (Katehēzes aktualitāte Latvijā)
Lapas:iepriekšējā123...454647...626364nākamā