Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Itālijas prezidents sveic pāvestu Francisku 11. pontifikāta gadskārtā
20.03.2024 pl. 07:58
2013. gada 19. martā pāvesta amata pienākumus sāka pildīt jaunievēlētais Pētera pēctecis Francisks. Nu ir apritējuši jau 11 pontifikāta gadi. Romas bīskapu ar vēstījuma starpniecību sveic Itālijas Republikas prezidents Serdžo Matarella, kurš Franciskam novēl auglīgu Maģistērija turpināšanu.

“Pēdējā gada laikā Jūsu nemitīgie aicinājumi rūpēties par trūcīgajiem, marģinalizētajiem, tiem, kuri cieš no konfliktiem un vardarbības, kā arī Jūsu apelācijas pēc miera, ir devuši vielu pārdomām tiem, kuri patiesi meklē risinājumus, iedvesmojoties no starptautisko tiesību principiem, taisnīguma un autentiskas vienlīdzības kritērijiem,” raksta Itālijas prezidents. Viņš atzīmē, ka mūslaiku galveno izaicinājumu priekšā, ko met ne tikai kari, bet arī augošā ekonomiskā un sociālā nevienlīdzība, apkārtējās vides riski un ētikas jautājumi, kas saistās ar mākslīgā intelekta izmantošanu, gan ticīgie, gan neticīgie ir aicināti rast atbildes, kas saskan ar cilvēka cieņas aizsardzību un kopējā labuma veicināšanu katrā vietā un apstākļos.

Prezidents Matarella atskatās uz aizvadītajām nedēļām, kad Itālija un Vatikāns atzīmēja 95. gadskārtu, kopš Laterāna paktu noslēgšanas un 40. gadskārtu, kopš konkordāta parakstīšanas. Paužot pārliecību, ka šo vēsturisko mērķu sasniegšana vēl vairāk stiprinās sadarbību starp Svēto Krēslu un Itāliju, valsts galva izsaka pateicību pāvestam par itāļu tautai izrādīto gādību, atzīmējot, ka par to liecina arī apustuliskās vizītes, ko Svētais tēvs gatavojas veikt Venēcijā, Veronā un Triestē.

Itālijas Republikas prezidents visas tautas vārdā sveic pāvestu Francisku viņam nozīmīgajā pontifikāta dienā un gaidot Lieldienas, novēl, lai tās paver jaunus cerības apvāršņus.

Vaticannews.va