Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Liepājas dominikāņu kopienu apmeklēja Francijas provinciālis
01.05.2024 pl. 15:38
Aprīļa mēneša izskaņā Liepājas dominikāņu brāļu klosteri vizitēja Francijas provinces, kuras pakļautībā ir Liepājas klosteris, provinciālis brālis Nikolass Tiksjē (Nicolas Tixier) OP.

Francijas province aptver 13 klosterus un mājas Francijas teritorijā, kā arī 12 klosterus un mājas ārpus Francijas (Šveicē, Skandināvijā un Baltijas valstīs, kā arī Tuvajos Austrumos).
Iepriekšējo reizi provonciālis vizitēja Liepāju pirms nepilniem trim gadiem. Vizitācijas mērķis ir stiprināt brāļu pārliecību, ka viņi pieder lielajam sv. Dominika ordenim. Liepājā dzīvo un kalpo četri brāļi. Kopiena ir starptautiska. Vizitācijas laikā notiek personīgas pārrunas ar brāļiem, arī trešā ordeņa pārstāvjiem - lajiem un draudzes locekļiem, kur kalpo brāļi. Tādā veidā provinciālim ir iespēja iepazīt kopienu. Svētdienas, 28. aprīļa, vakarā bija kopīgas vakariņas kopienas locekļiem, provinciālim, viņa pavadonim un Liepājas bīskapam Viktoram Stulpinam. Pēc vakariņām provinciālis kopā ar bīskapu pārrunāja brāļu kalpošanu Liepājas un apkārtnes draudzēs, kā arī pārrunāja par brāļu sadarbību ar diecēzes priesteriem.

Brālis Nikolass Tiksjē, OP, dzimis 1978. gada 28. aprīlī Kliši-la-Garenā (Hauts de Seine), kristīts 1978. gada 10. septembrī Stella Matutina baznīcā, Senklūā, Nanteras diecēzē. Viņam ir Diplôme d'Études Approfondies privāttiesībās Parīzes Universitātē Panthéon-Sorbonne un viņš ir absolvējis Parīzes Universitātes Biznesa tiesību institūtu. Br. Nikolass Tiksjē savus pirmos solījumus Sludinātāju ordenī salika 2003. gada 13. septembrī un 2008. gada 5. janvārī Rennā tika iesvētīts par diakonu. 2009. gada 14. februārī Parīzē tika ordinēts par priesteri, 2011. gada 1. septembrī Lionā viņš tika iecelts par studentu maģistru. Viņš tika norīkots darbā Parīzes Pasludināšanas klosterī, un 2013. gada 26. martā tika iecelts par Francijas provinces iepriekšējā provincāla sociusu. 2014. gada 6. septembrī viņš tika ievēlēts par Puatjē klostera prioru. 2015. gada 5. septembrī viņš tika iecelts par noviču maģistru Strasbūras klosterī. Viņš kļuva par provinciālu 2018. gada 28. decembrī. 2022. gada 28. decembrī viņš tika ievēlēts uz otro termiņu provincāļa amatā.


Foto: provinciālis kopā ar Liepājas dominikāņiem un bīskapu