Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Viļņā restaurēs sv. Faustīnes māju
08.06.2006 pl. 10:28

Izplatīt dievišķās žēlsirdības kultu – tāds ir galvenais mērķis restaurējot Viļņas māju, kurā dzīvoja svētā, Dieva Žēlsirdības apustule Faustīne Kovaļska.

Dieva Žēlsirdības kopiena un tās fonds, kam ir rezidence Viļņā, kopā ar Sakrālās mākslas komisiju un diecēzes Baznīcas kultūras mantojuma muzeju organizēja tikšanos, kuras tēma bija projekta attīstīšana un pašreiz paveikto darbu izvērtēšana.

Pašlaik sv. Faustīnes māja, kas ir nodota Dieva Žēlsirdības fonda Viļņas administrācijas rīcībā, ir pilnībā sagrauta. Tomēr, neskatoties uz to, šeit joprojām ierodas daudzi svētceļnieki un tūristi.

Ēkas rekonstrukcijas iniciatori saskaņoja nepieciešamos remontdarbus, ņemot vērā divus aspektus – apmeklētāju garīgās ilgas un, kas būs pats galvenais, māsas Faustīnes vēlmi izplatīt Dieva Žēlsirdības kultu. Tika nolemts atjaunot māju pēc iespējas saglabājot tās kādreizējo arhitektūru, kā arī atjaunot istabu, kurā dzīvoja māsa Faustīne. Pārējās telpas tiks pielāgotas svētceļnieku vajadzībām – tiks izveidotas atpūtas un lūgšanu telpas.

Agnuz.info