Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Uzraksts 'In God We Trust' aizskar ateista tiesības
13.06.2006 pl. 13:48

Advokātam no Kalifornijas neizdevās ar tiesas palīdzību izņemt no ASV dolāra uzrakstu "In God We Trust" („Mēs ticam Dievam”).

Maikls Ņudovs no Sakramento pilsētas ASV iesniedza Sanfrancisko apgabaltiesā prasību aizvākt no banknotēm un monētām uzrakstu "In God We Trust". Savā prasībā, kuru viņš iesniedza tiesai 2005. gada novembrī, Ņudovs norādīja, ka, saskaņā ar konstitūciju, baznīca ASV ir atdalīta no valsts. Bet uzraksts „Mēs ticam Dievam” aizskar viņa ateista tiesības, un ir pretrunā ar valsts pamatlikumu.

Tomēr apgabaltiesa pirmdien noraidīja advokāta prasību, nolemjot, ka uzraksts uz banknotēm un monētām ir vēsturisks mantojums, un tam nav nekā kopīga ar reliģisko propagandu.

Savukārt advokāts - ateists jau paziņoja, ka pārsūdzēs tiesas spriedumu augstākā instancē.

Ņudovs agrāk jau centās panākt, lai tiktu pārrakstīta ASV himna, vēloties, lai tajā netiktu pieminēts Dievs. Advokāta sašutumu izsauca fakts, ka himna, kurā tiek pieminēts Dievs, katru dienu tiek atskaņota Amerikas skolās. Tādējādi tiekot pārkāptas bērnu, tostarp arī viņa meitas, tiesības uz ticības brīvību.

Tomēr tiesa skatot šo lietu, norādīja Ņudovam uz faktu, ka pēc laulības šķiršanas viņš vairs nav oficiāls savas meitas aprūpētājs un nevar pārstāvēt tās intereses.

Katedrale.lv