Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Geju tiesības un sirdsapziņas brīvība
20.06.2006 pl. 08:37

Skotijas Katoļu baznīcas kardināls Keits O’ Brajens nosaucis valdības likumprojektu, kurš aizstāv homoseksuālistu tiesības par draudiem ticības brīvībai.

Lielbritānijas valdībai iesniegtajā likumprojektā ir paredzēts aizliegt jebkura veida homoseksuāli orientētu cilvēku diskrimināciju sniedzot dažāda veida pakalpojumus, un saskaņā ar šo likumprojektu, par diskrimināciju var uzskatīt arī priestera atteikšanos dot šādam cilvēkam sakramentus vai laulāt viendzimuma pārus.

Uzstājoties Lielbritānijas parlamenta deputātu priekšā kardināls teica, ka piedāvātais likums „apdraud gan ticības, gan sirdsapziņas brīvību”.

„Fundamentālais princips, kam jānosaka šāda veida likumus – ir jāciena indivīda sirdsapziņas brīvību,” – teica Skotijas Katoļu baznīcas galva.

Pēc viņa domām: „Ir pretlikumīgi piespiest cilvēku rīkoties pret viņa sirdsapziņu. Homoseksuālisma, kā arī homoseksuālu un heteroseksuālu attiecību vienādošanas negatīvs vērtējums ir pietiekoši pamatots un attaisnojams.”

Tiek gaidīts, ka jaunie likumu piedāvājumi varētu stāties spēkā oktobrī. Tomēr kardināls Keits O’ Brajens ir pārliecināts, ka šajā gadījumā valdība „pārsniegs savu pilnvaru robežas”.

Tāpat viņš apvainoja valsts premjerministru, ka tas „neievēro ar likumu apstiprinātas tiesības uz brīvību un piedāvā viltus vērtības, kas nav attaisnojamas pat no socioloģiskā skatu punkta”.

„Demokrātija, kas sevi nošķir no patiesības, drīz vien var pārvērsties par viegli maskētu totalitārismu,” – piebilda kardināls.

Blagovest - info