Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Izdota grāmta "Fatima Lūcijas atmiņās"
11.08.2007 pl. 14:14

Šogad aprit deviņdesmit gadu kopš neparastajiem notikumiem toreiz nelielajā ciematiņā Fatimā, Portugālē, kas ir ietekmējuši un padziļinājuši Dievmātes godināšanas tradīciju katoliskajā Baznīcā visā pasaulē.

Māsas Lūcijas atmiņu izdošana latviešu valodā zināmā mērā ir veltījums šim jubilejas gadam. Izdevums ietver sevī četrus atmiņu stāstus, uzrakstītus dažādos laika posmos. Tas ir papildināts ar jaunākiem materiāliem un īpaši nozīmīgā "Fatimas vēstījuma" pilnu tekstu, kuru pāvests. Jānis Pāvils II uzticēja publiskot Ticības doktrīnas kongregācijai.

Māsa Lūcija savas atmiņas rakstījusi pēc Leirijas bīskapa Hosē Alves Korreira da Silvas (Jose Alves Correira da Silva) lūguma. Apraksts par Dievmātes parādīšanos Pontevedrā un Tui (Tuy) ir kā papildinājums Dievmātes dotajam apsolījumam 1917.gada 13. jūlijā: "... Es ieradīšos, lai lūgtu Krievijas veltīšanu Manai Bezvainīgajai Sirdij un izlīgšanas Sakramentu pirmajās sestdienās. "

Šie pirmie četri atmiņu stāsti, kā arī apraksts par Eņģeļa un Dievmātes parādīšanos liecina par mazo ganiņu bezgalīgo mīlestību uz Dievmāti, viņu gatavību upurēt, lai vestu cilvēkus pie Dieva un glābtu pasauli. Bērnu atsaucība uz Dievmātes aicinājumu liecina par mazo vizionāru varonību un neparasto ceļu uz svētumu. Francisko (Francisco) un Žasintas Marto (Jacinta Marto) beatifikācija 2000.gada 13. maijā iezīmē jaunu ēru katoļu Baznīcas vēsturē.

Atmiņu apkopošanā ir ieguldīts liels darbs. Ar Leirijas-Fatimas bīskapa piekrišanu mums bija dota atļauja izmantot Lūcijas pirmo četru atmiņu stāstu manuskriptus.
Mēs izsakām pateicību arī tēvam Joahinam Maria Alonso (Joaquin Maria Alonso, t1981), kas ir lielākā autoritāte Fatimas notikumu skaidrojumā, un tēvam Lucianam Kristino (Luciano Cristino), Fatimas sanktuārija pētniecības un attīstības depar­tamenta direktoram.

Dārgais lasītāj, šajā izdevumā jums ir iespēja lasīt atmiņas tā, kā tās ar savu roku ir rakstījusi māsa Lūcija, izņemot orto­grāfiskos labojumus un stila labojumus dialogos, tāpēc ceram, ka vārdi sasniegs jūsu dvēseles dziļumus un būs par pamatu ikviena garīgajā izaugsmē.

Mēs pateicamies mūsu Kungam par iespēju šodien turēt savās rokās pabeigtu materiālu par "Fatimas vēstījumu ", kas palīdzēs daudzko uzzināt un vēl vairāk iemīlēt mūsu Kunga Māti, kas ir arī mūsu Māte.

Tēvs Luiss Kondors, SVD
Svētīgo Francisko un Žasintas
Kanonizācijas procesa Vice postulators
Katolis.lv