Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Aglonas Dievmātes svētkus apmeklēs Valsts prezidents
14.08.2007 pl. 11:31

15. augustā Aglonā Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas, Māras zemes Karalienes svētkus apmeklēs Valsts prezidents Valdis Zatlers, “Latgales Laikam” pastāstīja Rēzeknes-Aglonas diecēzes bīskaps Jānis Bulis.

Diemžēl, valdība joprojām nav piešķīrusi solītos līdzekļus Aglonas Dievmātes svētku rīkošanai, tomēr Aglonas bazilikas, valsts dienestu un firmu darbinieki “strādā uz godavārda”, pastāstīja Aglonas bazilikas dekāns Andrejs Aglonietis. Priesteris sarūgtināts, ka valdība nepilda solīto, lai gan atļaujas tērēt milzīgu naudu pašu ballītēm. Aglonas Dievmātes svētki, viņaprāt, esot tikpat nozīmīgi kā Valsts prezidenta inaugurācija, vienīgi atšķirība ir tā, ka prezidentam tronis dots uz īsu laiku, bet Dievmātes tronis – mūžīgs. Tomēr priesteris pauda cerību, ka svētceļnieki Aglonā varēs justies kā mājās un valdība piešķirs solīto finansējumu.

Vairākas Latgales pašvaldības 15.augustu noteikušas par brīvdienu. Pašvaldības 15. augustu par brīvdienu izsludinājušas, pamatojoties uz Darba likumu. Šo darbdienu atstrādās līdz gada beigām.

Latgaleslaiks.lv