Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Benedikta XVI katehēze par kristiešu vienotības nozīmi
22.01.2009 pl. 08:01

„Lai kopīga lūgšana, tikšanās un pārdomas par trešās tūkstošgades izaicinājumiem veicina izlīgšanu, mieru un mīlestību Kristus mācekļu starpā. Lūgsim Dievu, lai „viņi būtu viens Tavā rokā” (sal. Ez 37,17).

21. janvārī vispārējā audience notika Pāvila VI zālē. Uz tikšanos ar pāvestu bija ieradušies vairāki tūkstoši svētceļnieku no daudzām valstīm. Svētais tēvs uzsvēra, ka katra kristieša pienākums ir censties panākt Baznīcas vienību, pārvarēt tās sašķeltību. Nedrīkst atstāt novārtā neko, kas palīdzētu sasniegt šo mērķi.

Kristiešu vienotība ir Kunga dāvana. Tomēr ekumeniskā ceļa neatņemama sastāvdaļa ir sirds atgriešanās – teica Benedikts XVI. Katehēzes mācībā viņš pievērsās dažiem kristiešu vienotības aspektiem. Šī gada Lūgšanu nedēļai izvēlēta tēma no pravieša Ezehiēla grāmatas: „Viņi būs viens Tavā rokā”. Pāvests skaidroja, ka Vecās Derības fragments attiecas uz Jūdas un Izraēļa ciltīm, kuras Kungs vēlas citu citai tuvināt un vienot. Lasot minēto Svēto Rakstu grāmatu, esam aicināti vispirms dziļāk apzināties, ka vienotība ir Kunga dāvana. Tas ir viens, pie tam, ļoti būtisks ekumeniskā ceļa aspekts. Tāpēc esam aicināti par to pateikties Dievam. Otrais aspekts ir saistīts ar brīvību. Svētie Raksti runā par cilvēka paklausību Kunga pavēlēm un par miera derību. Lai kristieši panāktu vienotību, ļoti būtiska ir katra cilvēka personīga sirds atgriešanās. Ikviens cilvēks ir aicināts atjaunoties garā, spēt atteikties no sevis un nesavtīgi mīlēt. Lūgšanu nedēļa par kristiešu vienotību ir aicinājums un īpaša iespēja ar visu sirdi no jauna pievērsties Kungam un atjaunot saskaņu ar saviem brāļiem un māsām – atgādināja Benedikts XVI.

Radiovaticana.org