Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Āfrikas un Eiropas bīskapu simpozijs „Komūnija un solidaritāte”
11.11.2004 pl. 20:56

Avots: Vatikāna radio

No 10. līdz 13. novembrim Romā, saleziāņu kongregācijas galvenajā mītnē, norisinās Āfrikas un Eiropas valstu bīskapu simpozijs par tematu „Komūnija un solidaritāte”.

Pasākumu organizēja Tautu evaņģēlizācijas kongregācija sadarbībā ar Āfrikas un Madagaskaras bīskapu konferenci un Eiropas bīskapu konferenču padomi. Simpozijā piedalās trīsdesmit divu Āfrikas un trīsdesmit Eiropas valstu bīskapi, kā arī Romas kūrijas darbinieki un dažādu ekleziālo kustību pārstāvji. Simpoziju atklāja Abudžas(Nigērija) arhibīskaps Džons Onaijekan un Koiras (Šveice) diecēzes bīskaps Amedejs Grabs.

Dalībnieki diskutē par kultūras un sociālajiem aspektiem Āfrikas un Eiropas realitātē. Viļņas arhibīskaps kardināls Audris Juozas Bačkis šodien plaši runāja par evaņģelizācijas pienākumu abos kontinentos. Šo tematu turpināja Chieti-Vasti bīskaps Bruno Forte.

Piektdien 12. novembrī sarunu galvenais temats būs sadarbība starp Eiropas un Āfrikas Baznīcām teoloģijas, eklezioloģijas un antropoloģijas gaismā. Tāpat tiks skarti jautājumi par pastorālā darba nozīmi, laju un reliģisko ordeņu lomu, priesteru formāciju, brīvprātīgo palīgu un misionāru ieguldījumu, migrāciju, attiecībām ar Islamu, veselības aizsardzību un AIDS slimības izplatīšanos. Sestdien 13. novembrī simpozija dalībnieki dosies uz svētā Pētera baziliku, kur piedalīsies Euharistijas svinībās un tiksies ar pāvestu Jāni Pāvilu Otro.