Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Kur Dievs bija cunami laikā?
24.01.2005 pl. 00:06

Avots: Zenit.org
Sagatavoja LRKB IC

Kardināls Angelo Sodano cenšas dot atbildi uz jautājumu, kas ir daudzu cilvēku prātos.

Vatikāna valsts sekretārs, gandrīz mēnesi pēc 26. decembra traģēdijas, skaidroja Baznīcas nostāju šajā sāpīgajā jautājumā Sv. Misē, kas tika svinēta Dienvidāzijas upuru dvēseļu miera nodomā.

"Dievs ir vienmēr mums blakus!" teica kardināls, prezidējot Svētajā Misē Sv. Pētera Bazilikā. "Viņš kļuva cilvēks, lai dalītos mūsu dzīvē, tās priekos un bēdās."

Cunami katastrofa prasīja no 157'000 līdz 221'000 dzīvības, pēc dažādu valdību sniegtajām ziņām.

"Vēlreiz cilvēks ir piedzīvojis, cik viņš ir mazs šīs sarežģītās pasaules priekšā, kurā mēs dzīvojam," Kardināls Sodano teica savā homīlijā. "Tāpēc pilnīgi automātiski mums bija iekšēja vēlme vērsties uz debesīm, meklējot atbildes uz tiem daudzajiem jautājumiem, kas nāk neziņas brīžos."

"Daži ir jautājuši, kā tas ir iespējams, ka cilvēks, kas spēj doties uz Mēnesi, ir tik nespēcīgs šādu nelaimju priekšā." Citi prasa, "vai kristīgajai ticībai ir atbilde uz ciešanu noslēpumu."

Kardināls Sodano atbildēja: "Jā. Dievs vienmēr mīl cilvēkus, un ir vienmēr viņiem blakus ar Tēva mīlestību!

"Šajā sakarībā, izteiksmīga ir atbilde, ko kāds labi pazīstams rakstnieks ir licis Kristus mutē, atbildot nabadzīgam ceļiniekam, kas ir iekritis dubļos. 'Kur Tu esi, mans Dievs?' svētceļnieks jautā slīkstot dubļos. Bet viņš tūlīt dzird noslēpumainu balso no augšienes atbildam: 'Es esmu ar Tevi dubļos!'"

"Šī ir ticības mācību stunda: Dievs ir kopā ar cilvēku katrā viņa dzīves mirklī," teica Kardināls Sodano, stāstot arī par Jāņa Pāvila II apņēmību palīdzēt tiem, kas cietuši katastrofā. Kristus vikārs turpina aicināt visus "uz solidaritāti ar mūsu brāļiem un māsām, atgādinot par labi pazīstamajiem vārdiem: 'Dzīves beigās mēs tiksim tiesāti pēc mūsu mīlestības.'"

Pēc ZENIT materiāliem sagatavoja LRKB Informācijas centrs