Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Mācītājs ar draudzi pāriet katolicismā
19.01.2005 pl. 20:35

Ervīns Svilāns, Vatikāna Radio

Pagājušo piektdien, trīsdesmit četrus gadus vecais mācītājs Ēriks Bergmans kopā ar savu draudzi no anglikānisma konvertējās katolicismā.

Šobrīd tā tika pievienota Romas Katoļu Baznīcas Skrantonijas diecēzei. Šāda draudžu konvertēšanās citā konfesijā Amerikas Savienotajās Valstīs vairs nav retums, ziņo „Bīskapijas Informatīvā Aģentūra”.

Tā kā Romas Katoļu Baznīcā nav atļauts darboties laulātiem priesteriem, tad mācītājs Ēriks Bergmans iespējams tiks nozīmēts par draudzes vecāko un vēlāk par pastāvīgo diakonu. Līdz šim pāvests vēl nav devis atļauju konvertējušiem mācītājiem, kas ir laulāti, pildīt Katoļu Baznīcas priestera funkcijas. Mācītāju Bergmani pāriet katoļticībā pamudināja divi faktori. Viens, ka Episkopālā (anglikāņu) Baznīca atbalsta kontracepciju, un otrs, ka to vada bīskaps homoseksuālists Džina Robinsons, kas tika iecelts 2003. gadā.

Labā gana dievnams ir jau desmitā Episkopālās Baznīcas draudze Amerikas Savienotajās Valstīs, kas pāriet citā ticībā, līdzi paņemot dievnamu, mācītāju un draudzes ticīgos. Visām desmit draudzēm galvenais atkrišanas iemesls ir nesen ieceltais homoseksuālais bīskaps.