Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Nemiernieki uzbrūk hinduistu un katoļu svētnīcām
19.01.2005 pl. 20:22

Ervīns Svilāns, Vatikāna Radio

Indijā valsts centrālajos štatos Čattisgarh un Bihar maoistu nemiernieki veikuši uzbrukumus vairākiem hinduistu tempļiem tai skaitā arī katoļu Baznīcas dievnamam.

Tajā pašā laikā arī „Naksaliti” nemiernieku grupējums Bihare uzspridzināja bumbu, kurā bojā gāja policijas oficieris. „Šobrīd pat policisti baidās uzsākt cīņu pret nemierniekiem”, – teica Džagdalpur diecēzes katoļu bīskaps Saimons Stoks Palatara.

Pēc prelāta domām, šie nemiernieki, kas uzbrūk svētnīcām, vēlas panākt pilnīgu politiski reliģisku ietekmi pār šim teritorijām.

Šobrīd Indijas valsts drošības dienests dara visu iespējamo, lai apturētu nemiernieku kustības darbību; kā galvenais naida kurināšanas iniciators tiek uzskatīta kustība ar nosaukumu „Naksalitam”. Šī kustība visiem Centrāl-Indijas musulmaņu līderiem bija nosūtījusi vēstuli, kurā tie aicināja atbalstīt dažādu sīko cilšu pārvilināšanu islamā.

Uzbrukumu laikā, kaujinieki apganīja Čattisgarhas hinduistu svētnīcas un no tām padzina vietējos priesterus. Čattisgarhā, kas tulkojumā nozīmē 36 tautību māja, dzīvo apmēram 20 miljoni iedzīvotāji, no kuriem 35% sastāda dažādas etniskās ciltis. Šajā štatā dzīvo apmēram pusmiljons kristiešu.

Kā paziņoja metodistu mācītājs Čandramans Lals, tad uzreiz pēc šiem uzbrukumiem, Čattisgarhas štatu ir pametušas 20 metodistu ģimenes. Pēc mācītāja vārdiem, daudzi vietējie iedzīvotāji kristiešus uzskata par galveno iemeslu, kāpēc nemiernieki viņiem uzbrūk. Tāpēc vietējie hinduisti vēlas, lai kristieši pamet Čattisgarhas štata teritoriju.