Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

"Es jutu Jēzus mīlestības izliešanos": Katoļi atgriežas pie grēksūdzes
08.07.2021 pl. 12:24
Neatkarīgi no tā, vai viņi atgriežas pie grēksūdzes pēc pandēmijas vai pēc atkāpšanās no ticības, katoļiem "nav iemesla bailēm", saka priesteris Daniels Džī.

Pr. Daniels Džī (Daniel Gee), kurš kalpo Ārlingtonas diecēzē, Virdžīnijas štatā, ASV, saka, ka visiem katoļiem ir vajadzīgs Gandarīšanas jeb grēksūdzes sakraments un tā piedāvātās žēlastības. Kopā ar trīs katoļiem, kuri dalījās savos stāstos par atgriešanos pie grēksūdzes, pr. Džī 25. jūnijā runāja ar EWTN News In Depth. "Ja jūs vēlaties būt pilnīgs, kā Dievs Tēvs ir pilnīgs, jums ir nepieciešams, lai jūsu dvēsele būtu pilnīgi attīrīta," pr. Džī uzsvēra. "Un, lai jūsu dvēsele būtu šķīsta, jums ir nepieciešama sakramentālā grēksūdzes žēlastība."

Atsvešinājies no ticības, profesors Čārlzs Deividsons pēc ceturtdaļgadsimta atgriezās pie grēksūdzes. Viņš pēc sakramenta negāja šur vai tur: viņš apstājās pie slavenās Parīzes Dievmātes katedrāles. Čārlzs jutās izbijies, bet apslāpēja šīs izjūtas, lai pieietu pie biktskrēsla. “Es jutu, ka pār mani izplūst Jēzus mīlestība,” viņš teica. “Nekad nav bijis pamats bailēm.” Tagad viņš biežāk saka: "Kad es atzīstos savos grēkos, es izeju ārā un vienkārši izjūtu prieku, ka man ir dots jauns sākums, iespēja sākt visu no jauna."

Absolvente Krista Keila atklāja, ka savulaik vairāk nekā gadu izvairījusies no grēksūdzes. „Es jutos vienkārši sakauta. Es tik daudz reižu esmu kritusi,” viņa atcerējās. „Galvā skanēja kaut kas līdzīgs balsij, kas saka: “Kāda jēga mēģināt? Es vienkārši atkal kritīšu.””

Šodien viņa saka, ka atzīst Grēksūdzes sakramentu kā “tik lielisku atjaunošanās vietu”, kur var doties “atrastu mieru” un “sākt no jauna”. "Tas neizbēgami veicinās jūsu attiecības ar Kristu," viņa mudināja.

Četru bērnu māte, katoliete Terēza Galahera cenšas iet pie bikts ik pēc pāris nedēļām. "Man vienkārši šķiet, ka tā jūs labāk saprotat, kur atrodaties savā kristīgajā ceļā," viņa teica, „saprotat jūsu neveiksmes, jūsu grēkus.”

Pr. Daniela Džī draudzē, Svētās Ritas katoļu baznīcā Aleksandrijā, Virdžīnijas štatā, katru dienu tiek uzklausītas grēksūdzes.

"Ja kaut kas ir reti pieejams, mēs ļoti cilvēcīgi mēdzam domāt, ka tam varbūt nav tik lielas nozīmes," viņs skaidroja. "Ja kaut kas ir pieejams visu laiku un tiek uzsvērts sludināšanā, mācīšanā un praksē, tad mēs tomēr sliecamies uzskatīt to par kaut ko svarīgu."

Pr. Džī mierina tos, kuri varētu vilcināties.

"Nav pamata bailēm," teica priesteris, vienlaikus uzsverot, ka tas, kas ir teikts grēksūdzē, ir konfidenciāls un ka katoļiem ir iespēja atzīties aiz nodalītas sienas. "Mēs jūs nevaram redzēt. Un mēs nevēlamies jūs redzēt. Un mums ir vienalga, kas jūs esat,” viņš teica. "Mēs vienkārši vēlamies piedot jūsu grēkus."

Catholicnewsagency.com
Foto: Rita Laura/cathopic.com