Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Zelta medaļniece, svarcēlāja Hidilina Diasa iedvesmo Filipīnas ar savu uzvaru un ticību
28.07.2021 pl. 21:26
Filipīnu katoļu bīskapi apsveica valsts pirmo olimpisko zelta medaļnieci, svarcēlāju Hidilinu Diasu ne tikai ar uzvaru, bet arī ar ticības un uzticības izrādīšanu Vissvētākajai Jaunavai Marijai, ziņo catholicnewsagency.com.

Filipīnu sportiste Hidilina Diasa 26. jūlijā Tokijas olimpiskajās spēlēs svarcelšanā izcīnīja pirmo zelta medaļu savai valstij olimpisko spēļu vēsturē. Viņa uzvarēja ar jaunu olimpisko rekordu grūšanā un summā. Raušanā ar 97 kilogramiem viņa kopā ar Ķīnas sportisti dalīja otro vietu. Grūšanā Diasa summā pacēla 224 (97+127) kilogramus.

Diasas triumfs notika svarcelšanas sacensībās sievietēm svaru kategorijā līdz 55 kg. Pēc uzvaras Diasa izplūda asarās un satvēra brīnumainās Vissvētākās Jaunavas Marijas medaljonu, kas karājās viņas kaklā.

"Paldies, Kungs, paldies, Kungs," viņa atkārtoti raudādama sacīja, kad saprata, ka ir uzvarējusi. Vēlāk uz goda pjedestāla medaļu pasniegšanas ceremonijā Diasa pēc Filipīnu himnas nodziedāšanas norādīja uz debesīm, pārkrustījās un sauca “Mabuhay ang Pilipinas!” (“Lai dzīvo Filipīnas!”)

Diasas iedvesmojošā uzvara un katoļu ticības publiska apliecināšana aizkustināja baznīcas vadītāju un Filipīnu katoļu sirdis, kas vēroja viņas sniegumu no mājām un komentēja viņas uzvaru sociālajos tīklos. "Mēs apbrīnojam viņas uzticību Vissvētākajai Mātei, kad viņa uzvarā nesa savu lielo ticību Dievam," sacīja arhibīskaps Romulo Valless, valsts Bīskapu konferences prezidents.

"Hidilina ir īsta svarcēlāja, kura smeļas spēku mīlestībā pret valsti un dziļā katoļu ticībā." Manilas kardināls Hosē Advincula sacīja, ka Diasa ir iedvesmojusi visus filipīniešus. "Paldies, Hidilin, par milzīgo godu, ko esat piešķīrusi mūsu valstij," viņš teica baznīcas vadītajā radio „Veritas”.

Intervijā medijiem 27. jūlijā Diasa sacīja, ka draugi viņai pasniedza brīnumaino medaljonu, pirms viņa devās uz Tokiju šī mēneša sākumā. "Viņi deviņas dienas pirms manām sacensībām lūdzās novennu," viņa sacīja žurnālistiem, piebilstot, ka pati lūdzās novennu un ir pateicīga par visu atbalstu, ko viņai ir snieguši "lūgšanu cīnītāji".

Diasa sacīja, ka medaljons ir “mūsu lūgšanu un ticības zīme Mammai Marijai un Jēzum Kristum”, piebilstot, ka viņas ticība Dievam ir viņas panākumu galvenais iemesls.

Iepriekšējās mediju intervijās topošā olimpiskā zelta medaļniece sacīja, ka bērnībā vēlējusies kļūt par baņķieri, lai māte pārstātu sūdzēties par naudas trūkumu. Taču brālēns iepazīstināja toreizējo 10 gadus veco meiteni ar svarcelšanu, apmācībai izmantojot improvizētus stieņus, kas izgatavoti no plastmasas caurulēm un kuru abos galos bija lietie betona svari.

Savukārt šodien, 28. jūlijā, Latvijas 3x3 basketbola komanda sagadāja priecīgus mirkļus Latvijai, iegūstot zelta medaļas Tokijas olimpiskajās spēlēs.

Foto: Hidilyn Diaz Instagram Stories