Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Medžugorjē norisinās jauniešu lūgšanu festivāls "Mladifest"
03.08.2021 pl. 21:55
No 1. līdz 6. augustam Medžugorjes svētnīcā norisinās 32. Starptautiskais jauniešu lūgšanu festivāls "Mladifest". Pāvests Francisks aicina jauniešus, sekojot Marijas piemēram, nest Kristu pasaulē un savu dzīvi padarīt par dāvanu citiem.

Nedēļu ilgā lūgšanu festivāla temats: "Kas man labs jādara?" (Mt 19,16). Vēstījumā pasākuma dalībniekiem Svētais tēvs norāda uz bagāto jaunekli, kurš pēc satikšanās ar Kristu aizgāja noskumis. Šim cilvēkam bija drosme uzdot jautājumus, taču viņš nobijās, izdzirdot Jēzus aicinājumu atteikties no sevis, savām bagātībām, sekot viņam, iet pa ceļu, kas ved uz patieso laimi. "Jēzus arī tev saka: nāc un seko man!" – raksta pāvests, iedrošinot jauniešus nebaidīties salikt savu jaunību Jēzus rokās un drosmīgi sekot viņam.

"Ļaujieties Jēzus mīlestības pilnajam skatienam, kas atbrīvo mūs no elkdievības kārdinājumiem un viltus bagātībām. Nebaidieties pieņemt Dieva Vārdu un īstenot savā dzīvē Kunga aicinājumu" – mudina pāvests. Skaidrojot, ka Marija bez ierunām atsaucās Dieva aicinājumam un ka visa viņas dzīve bija pilnīga dāvana citiem, pāvests aicina jauniešus skatīties uz Kristus Māti, lai ar viņas palīdzību varētu pateikt Jēzum: "Lūk, te es esmu". "Skatīsimies uz Jaunavu Mariju, mācīsimies no viņas nest Kristu pasaulē un savu dzīvi padarīt par dāvanu citiem. Marijas dzīve ir apliecinājums tam, ka pieņemt Dieva gribu nav viegli, bet dara mūs laimīgus" – raksta pāvests. Vēstījuma noslēgumā Francisks atgādina, ka Evaņģēlija prieks piepilda to cilvēku sirdis un dzīvi, kuri satiekas ar Jēzu, kurš mūs atbrīvo no grēka, no skumjām, no iekšējā tukšuma, no izolācijas.

Svētdienas, 1. augusta, vakarā jaunieši piedalījās "Mladifest" atklāšanas dievkalpojumā. Nākamajā dienā viņi kāpa Podbrdo kalnā, lai pie Dievmātes statujas lūgtos Rožukroni. Vakars noslēdzās ar pārdomām sveču gaismā un lūgšanu pie krusta. Festivāla ietvaros jaunieši noskatīsies "Čenakolo" kopienas uzvedumu. Pasākuma pēdējā dienā plkst. 5.00 Svētā Mise tiks svinēta Križevacas kalnā.

Vaticannews.va