Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Eksorcists: apavi ar "Converse" zīmola pentagrammu "rada aizraušanos ar ļaunumu"
05.08.2021 pl. 11:12

Katoļu eksorcists izteicies, ka nesen pārdošanā nonākušie Converse apavi ar pentagrammas dizainu var izraisīt aizraušanos ar okultismu. “Bīstamība šāda veida lietās ir tā, ka tās rada aizraušanos ar ļaunumu,” saka pr. Vinsents Lamperts.

Apavi kļuva pieejami iegādei jūlijā un tos, dodot nosaukumu “TURBODRK Chuck 70”, izstrādājis slavenais modes dizainers Riks Ouenss sadarbībā ar Converse. Apavu dizaina elements ir apgriezta pentagramma ar izteikti uz leju vērstu simbola spici, kas atrodas gan uz apavu zoles, gan papēža daļā, gan uz apavu mēlītes.

Pentagramma ir vēsturisks simbols, ko izmanto daudzos kontekstos: to lieto brīvmūrnieki, tas ir uz valstu karogiem, piemēram, Marokas un Etiopijas karogiem, to plaši pielieto arī mūsdienu okultajā praksē, ko izmanto vikāņi jeb pagānu raganu kustības (Vikka) sekotāji. Apgrieztā pentagramma ar kazas galvu iekšpusē ir sātana baznīcas oficiālais simbols.

Ierakstā Instagram kontā citēts Ouena teiktais, ka viņš pentagrammu ir izmantojis modē jau “ilgāku laiku, jo tai, protams, piemīt jauneklīgi okultās asociācijas”. Ouenss teica, ka pentagramma norāda uz “alternatīvu sistēmu” un ierosina “tiekšanos pēc sensācijas” un “tiekšanos pēc baudas”.

Pr. Lamperts sacījis , ka, lai gan šāda simbola izmantošana var būt vienkārši “izklaide”, tomēr tā var veicināt bīstamu soli okultisma virzienā. “No pirmā acu uzmetiena var šķist, ka pentagramma uz kedām nav nekas cits, kā vien nekaitīga izklaide,” saka eksorcists. "Mēs to varam uzskatīt tikai par izklaidi, bet velns var izmantot šo mūsu interesi par šādām, ar okultismu saistītām lietām kā sākumpunktu, lai ienāktu cilvēka dzīvē."

Priesteris pastāstīja Catholic News Agency, ka, redzot pentagrammu uz snīkeriem, varētu rasties lielāka interese par dēmonisko pasauli, un “cilvēka dzīve sāks slīdēt lejup pa nogāzi." Aizraušanos ar ļauno nebūtu jāveicina, teica priesteris. Tā vietā sabiedrībai būtu jāpopularizē tas, ka cilvēks ir radīts pēc Dieva tēla un līdzības, un viņam ir iedzimta vēlme pēc Dieva, viņš teica.

2019. gada intervijā žurnālam Vogue, Ouenss atklāja, ka reiz bija katolis, kurš pēc tam “atkritis”.

Catholicnewsagency.com