Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Pāvests uzstājīgi aicina lūgties un gavēt par Afganistānu
30.08.2021 pl. 08:55
Svētdien, pēc lūgšanas “Kunga eņģelis”, pāvests atzina, ka ar lielām raizēm seko līdzi situācijai Afganistānā. Viņš apliecināja, ka jūt līdzi tiem, kuri cieš par ceturtdien notikušo uzbrukumu upuriem, un tiem, kuri meklē palīdzību un glābiņu.

“Es uzticu visvarenā Dieva žēlsirdībai nomirušos”, viņš sacīja, “pateicos tiem, kuri strādā, lai palīdzētu šai tik lielu pārbaudījumu skartajai tautai, īpaši sievietēm un bērniem. Es lūdzu visiem turpināt palīdzēt cilvēkiem grūtībās un lūgties, lai ar dialogu un solidaritāti izdodas panākt mierīgu un brālīgu savstarpēju sadzīvošanu, un atnest cerību attiecībā uz valsts nākotni”.

Francisks piebilda, ka tik vēsturiskos brīžos kā šis nedrīkstam palikt vienaldzīgi. To varam mācīties no Baznīcas vēstures. Mums, kā kristiešiem, jābūt atbildīgiem šajā situācijā. “Tāpēc aicinu visus”, uzsvēra pāvests, “neatlaidīgāk lūgties un gavēt; lūgšana un gavēnis, lūgšana un gandarīšana. Šis ir laiks, lai to darītu. Es runāju nopietni: [vajag] neatlaidīgāk lūgties un gavēt, izlūdzot no Kunga žēlsirdību un piedošanu”.

Svētais tēvs apliecināja, ka ir līdzās arī Venecuēlas tautai, kuru iepriekšējās dienās skāra plūdi un nogruvumi. Viņš lūdzas par bojā gājušajiem, viņu ģimenēm un visiem, kuriem šī dabas katastrofa sagādāja ciešanas.

Pāvests sveicināja arī kustības “Laudato si’” locekļus un pateicās viņiem par viņu pūliņiem mūsu “kopīgo māju” aizsardzības labā. Viņš atgādināja, ka zemes sauciens un nabagu sauciens kļūst aizvien nopietnāks un trauksmaināks. Tāpēc ir steidzami un izlēmīgi jārīkojas, lai šo krīzi pārvērstu par izdevību.

Vaticannews.va
Foto: Afganistāna, Kabulas lidosta 24.08.21 (Public Domain)