Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Zināms Jāņa Pāvila I beatifikācijas svinību datums
28.12.2021 pl. 19:49
2022. gada 4. septembrī par svētīgu tiks pasludināts pāvests Jānis Pāvil I, dzimtajā vārdā Albīno Lučiani, kura pontifikāts ilga tikai 33 dienas.

Piecdesmit trīs gadus vecais priesteris Davide Fioko, kurš līdzdarbojas Jāņa Pāvila I beatifikācijas procesā un ir viņa novadnieks, atceras, ka 1978. gada 3. septembrī vēl kā bērns devās svētceļojumā uz Romu, lai piedalītos jaunā pāvesta inaugurācijas dievkalpojumā. “Cilvēku aplausi nebija priekš viņa”, intervijā Vatikāna Radio sacīja priesteris Fioko, norādot uz Jāņa Pāvila I lielo pazemību. Pazemība ir viena no svarīgām mācībām, ko šis “smaidošais pāvests” atstāja pasaulei.

Albīno Lučiani ir dzimis 1912. gada 17. oktobrī Kanale Dagordo, Itālijas ziemeļos, un miris 1978. gada 28. septembrī Vatikānā. Viņš bija pirmais pāvests, kas pieņēma divus vārdus. Šī gada rudenī pāvests Francisks apstiprināja ar Jāņa Pāvila I starpniecību veiktā brīnuma autentiskumu. Runa ir par kāda ļoti smagi slima 11 gadus veca bērna izdziedināšanu, kas notika 2011. gada 23. jūlijā Buenosairesā, Argentīnā. 2016. gada oktobrī Kanonizācijas lietu kongregācijā tika iesniegta tā sauktā “Positio”, tas ir, 3600 lappušu biezs darbs par pāvesta varonīgi praktizētajiem tikumiem. Pie tā strādāja beatifikācijas procesa vicepostulatore, rakstniece un laikraksta “Avvenire” žurnāliste, Stefānija Falaska kopā ar priesteri Davide Fioko.

Vaticannews.va