Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Katoļu Baznīca Polijā plāno 2022. gadā aktīvāk uzrunāt jauniešus
04.01.2022 pl. 14:49

Saskaņā ar augsta ranga amatpersonas teikto katoļu Baznīca Polijā 2022. gadā koncentrēsies uz jauniešu uzrunāšanu. Polijas bīskapu konferences ģenerālsekretārs bīskaps Arturs Mižinskis (Artur Grzegorz Miziński) sacīja, ka ir "steidzami nepieciešams" uzlabot saziņu starp Baznīcu un jauno paaudzi.

"Tas ir izaicinājums visai universālajai Baznīcai," viņš teica. “Ir steidzami jāmeklē un jāievieš jauni veidi, kā sasniegt jauniešus ar Evaņģēlija vēsti. Katoļu kopienas un kustības, kas darbojas lielākajā daļā Polijas draudžu, kalpo šim mērķim.”

"Mēs centīsimies izmantot jaunas komunikācijas tehnoloģijas, lai būtu tuvu jauniešu ikdienas dzīvei un notikumiem," teica bīskaps Mižinskis, kurš ir Ļubļinas arhidiecēzes palīgbīskaps Polijas austrumos, laikā, kad Baznīcas līderu vidū pieaug bažas par sekularizāciju šajā Centrāleiropas valstī.

Bīskaps Mižinskis sacīja, ka “jauniešu formācija un pastorālā aprūpe” ir viena no trim Baznīcas galvenajām prioritātēm jaunajā gadā, līdztekus palīdzībai tiem, kuri ir nonākuši grūtībās, un “atsaukšanās pāvesta Franciska aicinājumam diecēzēs iet pa sinodālo ceļu”.

"Polijas diecēzēs notiek sinodālās konsultācijas, un tās turpināsies arī jaunajā gadā līdz maija vidum," sacīja bīskaps. "Atsaucoties uz pāvesta Franciska aicinājumu, mēs vēlamies meklēt atbildes un veidus, kā paveikt uzdevumus, kas saistīti ar šiem jautājumiem."

“Šajā procesā piedalās gan draudzes, gan kustību un kopienu pārstāvji, gan laji. Tā ir mūsu apņemšanās līdz Bīskapu sinodei, ko izsludinājis Svētais tēvs.”

Viņš piebilda, ka katoļu dzīvi turpināja ietekmēt Covid-19. Polijā reģistrēti vairāk nekā četri miljoni inficēšanās ar koronavīrusu gadījumu un vairāk nekā 97 000 ar to saistīto nāves gadījumu. “Pandēmija būs izaicinājums arī jaunajā gadā. Ir svarīgi radīt apstākļus drošai dalībai Svētajā Misē, mazo grupu garīgajā formācijā un kopienu dzīvē,” komentēja bīskaps Mižinskis. "Sanitāro noteikumu ievērošana ir savstarpējas rūpes un evaņģēliskās mīlestības uz tuvāko izpausme."

Catholicnewsagency.com