Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Palasīsim...  Raksti

Kāpēc Marijas vārds ir "rūgtā jūra" dēmoniem
16.09.2022 pl. 16:56

Viena no vārda Marija nozīmēm ir "rūgtā jūra", un svētais Bonaventūra šo nozīmi saskatīja kā atsauci uz viņas lomu garīgajā cīņā. Vissvētākajai Jaunavai tika dots vārds Marija, kam ebreju valodā ir ļoti interesanta nozīme.

Vārda Marija ebreju forma ir Mirjama, un daži Bībeles pētnieki tajā ir saskatījuši ebreju vārdus mar (rūgts) un jam (jūra). Šīs pirmā salikteņa daļas nozīmi var attiecināt uz Marijas rūgtajām ciešanām pie [Kristus] krusta un viņas daudzajām bēdu asarām.

Tomēr svētais Bonaventūra uzskatīja, ka tas attiecas uz Marijas lomu garīgajā cīņā, kā viņš skaidro savā grāmatā „Vissvētākās Jaunavas Marijas spogulis”:

“Šis vissvētais, vismīļais un cienīgais vārds bija vislabāk piemērots tik svētai, mīļai un cienīgai jaunavai. Jo Marija nozīmē rūgto jūru, jūras zvaigzni, apgaismoto vai apgaismotāju. Marija tiek interpretēta kā "kundze". Marija ir rūgtā jūra dēmoniem, vīriešiem viņa ir jūras zvaigzne, eņģeļiem viņa ir apgaismotāja, bet visām radībām viņa ir kundze.”

Pēc tam viņš turpina paplašināt šo jautājumu, iedziļinoties Marijas vārda nozīmē:

“Marijas vārds tiek interpretēts kā "rūgtā jūra"; tas lieliski apzīmē viņas spēku pret dēmoniem. Pievērsiet uzmanību, kādā ziņā Marija ir jūra un kādā veidā viņa ir rūgta, un kā viņa ir gan jūra, gan rūgta. Marija ir jūra ar viņas žēlastības pārpilnību; Marija ir rūgta jūra, kas nogremdē sātanu. Marija patiešām ir jūra sava Dēla neizsīkstošo, neizsmeļamo ciešanu dēļ; Marija ir rūgta jūra savā varā pār sātanu, kurā viņš it kā ir iegremdēts un noslīcis.”

Šīs svētā Bonaventūras pārdomas, veltītas Marijas varai pār dēmoniem, ir apstiprinājuši daudzi eksorcisti.

Slavenais eksorcists tēvs Gabriele Amorts apstiprināja šo realitāti savos dialogos ar sātanu, kad sātans viņam teica: "Es vairāk baidos, kad tu saki Madonnas [Marijas] vārdu, jo mani vairāk pazemo vienkārša radība, nevis Viņš [Jēzus]."

Lai gan Marijas vārdu var interpretēt dažādos veidos, ir interesanti, kā viens svētais uz to paraudzījies garīgās cīņas gaismā.

Aleteia.org