Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Francisks: Mēs dzīvojam miera badā. Jaunieši, neesiet viedtālruņa vergi
21.11.2022 pl. 15:21
Svētdien, 20. novembrī, pāvests skaitīja mariānisko lūgšanu “Kunga eņģelis” kopā ar Asti pilsētiņas ticīgajiem, Itālijas ziemeļos. Kristus Karaļa svētkos Baznīca diecēžu līmenī atzīmē Pasaules jauniešu dienu. Francisks mudināja jauniešus 2023. gadā doties uz PJD svinībām Lisabonā, aicināja viņus nebūt savu viedtālruņu vergiem, kā arī pievērsās cietušajiem bēgļiem Palestīnā un ukraiņu tautai.

Pāvests ieradās Pjemontes apgabalā sestdien, lai tiktos ar saviem radiniekiem. Svētdien, pēc Svētās Mises Asti katedrālē, viņš īpaši vērsās pie jauniešiem: “Paldies, ka ieradāties tik kuplā skaitā. Kopš pagājušā gada mēs svinam Pasaules jauniešu dienu vietējās Baznīcās tieši Kristus Karaļa svētkos. Tēma – tā pati, kas tika izvēlēta Pasaules jauniešu dienas svinībām, kas notiks Lisabonā, kurās es atkal aicinu piedalīties, - ir sekojoša: «Marija cēlās un steigšus aizgāja» (Lk 1, 39).”

Runa ir par Marijas došanas pie savas māsīcas Elizabetes, lai viņai, kura jau bija gados un savā klēpī nēsāja Jāni Kristītāju, sniegtu palīdzīgu roku. Francisks atgādināja, ka Marija to darīja, kad bija jauna. “Un saka, ka, jaunības saglabāšanas noslēpums slēpjas šajos divos darbības vārdos: celties un iet”, viņš norādīja. Svētais tēvs atzina, ka viņam patīk domāt par Marijas steigu. Marija aizgāja steigšus. Viņš bieži lūgšanā vēršas pie Dievmātes ar šiem vārdiem: “Pasteidzies taču atrisināt šo problēmu!”

Pāvests aicināja jauniešus celties un iet, tas ir, nepalikt stāvam uz vietas un domājam par sevi, neizniekot savu dzīvi, dzenoties pēc ērtībām un pēdējām modes tendencēm, bet tēmēt uz Augšu, doties ceļā, iziet no savām bailēm, lai pasniegtu savu roku tam, kuram tā ir vajadzīga.

“Šodien mums ir vajadzīgi jaunieši, kas nebūtu viedtālruņa vergi, bet izmainītu pasauli kā Marija, nesot Jēzu citiem, uzņemoties rūpes par citiem, veidojot kopā ar citiem brālīgas kopienas, īstenojot miera sapni!”

Turpinājumā Francisks atgādināja, ka mūsdienās ļoti pietrūkst miera. “Mēs dzīvojam miera badā. Padomāsim par daudzām vietām pasaulē, kuras šausta karš, īpaši par izmocīto Ukrainu”, viņš sacīja. “Rīkosimies un turpināsim lūgties par mieru!”

Svētais tēvs aicināja lūgties arī par Palestīnas bēgļiem, jo pirms dažām dienām kādā bēgļu nometnē, Gazā, notika postošs ugunsgrēks. Tajā gāja bojā arī bērni. “Lūgsimies par upuru ģimenēm”, viņš mudināja. “Lai Kungs pieņem debesu mājokļos tos, kuri pazaudēja dzīvību, un nes mierinājumu šai tautai, kas konflikta dēļ daudzus gadus piedzīvo pārbaudījumus”.

“Tagad piesauksim Miera Karalieni, Dievmāti, kurai ir veltīta šī katedrāle. Viņai es uzticu mūsu ģimenes, slimos un katru no jums, ar visām jūsu raizēm un visiem labajiem nodomiem, ko glabājat savā sirdī”, sacīja pāvests.

Vaticannews.va