Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Aktuāli  Palīdzība Kuldīgas Sv. Pāvila rekolekciju mājai

Palīdzība Kuldīgas Sv. Pāvila rekolekciju mājai

 

2009. gada sākumā Kuldīgā tika iesvētīta Svētā Pāvila rekolekciju māja, kuru aprūpē Jēzus un Marijas Dominikāņu māsas misionāres. Klosteris atrodas mājas otrajā stāvā, bet pirmajā stāvā ir ierīkotas telpas rekolekciju un nakšņošanas iespējām.

Remonts nepieciešams ēkas pirmajā stāvā, kur iepriekšējo atjaunošanas darbu laikā pieļautas smagas kļūdas. To rezultātā ir radies kondensāts, līdz ar to bojājas siena un grīda, kas rada grūtības visu telpu efektīvai izmantošanai.

Līdz šim brīdim ir atsaukušies vairāki ziedotāji, tāpēc mājas labajā pusē jau ir izņemta sapelējusī grīda līdz betona slānim un no sienām noņemts bojātais apmetums. Nepieciešami vairāki mēneši, lai viss nožūtu un pēc tam remontdarbus varētu turpināt. Pēc šībrīža aprēķiniem tam varētu būt nepieciešami aptuveni 40 000 eiro.

Kaut gan mājā notiek remontdarbi, klostermāsas telpas ir centušās iekārtot tā, lai vismaz daļēji tās varētu izmantot arī turpmāk. Kopumā rekolekciju māja tiek izmantota dažādu draudzes pasākumu organizēšanai, rekolekcijām, bērnu vasaras un skolēnu brīvlaiku nometnēm, svētdienas skolas nodarbībām, laulāto un saderināto kursiem. Tā ir vieta, kur atpūsties un smelt garīgo spēku ikvienam, kurš to meklē.

2018. gada 6. oktobrī Kuldīgas Svētās Trīsvienības baznīca tika pasludināta par sanktuāriju, līdz ar to svētceļniekiem, kuri ierodas pie Kuldīgas Dievmātes – Dzīvības Mātes, rekolekciju mājā tiek piedāvāta iespēja ieturēties ar zupu un, ja nepieciešams, arī pārnakšņot.

Papildu informācijai var sazināties ar māsu Agnesi OP, zvanot uz tālruni 26770342.

Ziedojumus var pārskaitīt uz Jēzus un Marijas Dominikāņu māsu misionāru kongregācijas (reģ. Nr. 90001900397) bankas kontu: LV03HABA0551046855522 ar norādi: “Ziedojums rekolekciju mājas remontam”.

Māsas priecāsies arī par ziedotiem materiāliem, piemēram, apmetumu, grīdas dēļiem, betona plāksnēm, linoleju.
“Lūgšanās un Svētajā Misē, kura par mūsu labdariem tiek celebrēta reizi mēnesi katrā mūsu klosterī, atceramies un pateicamies Dievam par jums. Lai Dieva svētīts jums šis laiks!” raksta