Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Gavēņa kalendārs – impulss tavai ikdienas lūgšanai
11.02.2023 pl. 14:51

22. februārī sāksies Lielais gavēnis, kurā mēdzam piekopt dažādas prakses, lai pilnveidotu savas attiecības ar Dievu, veicot kādus žēlsirdības darbus un izkopjot savu lūgšanas dzīvi.

Arī šogad Radio Marija Latvija piedāvā iespēju papildināt savu ikdienas lūgšanu dzīvi ar īsu skanošo impulsu, kurā varēs dzirdēt fragmentu no atbilstošās dienas liturģiskajiem Svēto Rakstu lasījumiem un kāda cilvēka sagatavotas, īsas pārdomas par šo rakstu vietu. Pārdomas gatavos gan garīdznieki, gan laji, tostarp RML darbinieku komandas pārstāvji un brīvprātīgie. 

"Gavēņa kalendārs" palīdz soli pa solim ik dienu sagatavot savu sirdi Kristus augšāmcelšanās svētkiem. Pēc iepriekšējā gada akcijas saņēmām šādu klausītāja atsauksmi: "Man ļoti patika gavēņa impulsi. Un tiešām “impulsi” ir īstais vārds, kā to saukt, jo katru rītu tie deva nelielu iebikstīšanu, kas bija pamats plašākām pārdomām." 

Vizuālais noformējums šoreiz tiks veidots sadarbībā ar Rīgas katoļu ģimnāziju. RKĢ audzēkņi gatavo savus zīmējumus par gavēņa tematiku. Titulbildes fonā ir redzams kādas 8. klases skolnieces zīmējums, kura gavēni redz kā virzību no tumsas uz gaismu, kādam skatītājam no malas tas var atgādināt arī virzību uz savas “dvēseles pili”, kā to apraksta Sv. Terēze no Avilas. Dažādās tehnikās veidotie darbi palīdzēs raisīt pārdomas par gavēni.

Ēterā „Gavēņa kalendārs” skanēs plkst. 5:30, 10:00, 13:55, 22:55.

Lai padarītu „Gavēņa kalendāra” pārdomas ērti pieejamas – aicinām pieteikties un saņemt Gavēņa kalendāra impulsu ik dienu savā e-pastā! Aizpildi pieteikuma anketu šeit.

Rml.lv