Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Pāvests atgriežas Vatikānā
16.03.2005 pl. 22:48

Sagatavojis Oskars Jabloņskis OP

Pēc 18 pavadītajām dienām Džemeli (Gemelli) slimnīcā, Pāvests Jānis Pāvils II, 13. marta pievakarē atgriezās Vatikānā. Pāvests brauca mašīnā ar atvērtu logu un svētīja visus klātesošos sava brauciena posmā.

Jānis Pāvils II uzturējās slimnīcā no 24. februāra, kurā uzreiz pēc atvešanas, viņam tika uztaisīta traheotomijas operācija, lai atvieglotu elpošanu. No tā laika, Pāvests, kurš 18. maijā sasniegs 85. gadu vecumu, gandrīz kā nerunāja. Tikai pēdējas dienās Pāvests ir sācis runāt.

Pāvesta istabas Vatikānā tika izremontētas un pielāgotas slimnieka, kuram jāizvairās no infekcijām, vajadzībām. Tika nomainīta siltumapgāde un gaisa cirkulācijas sistēma tā, lai telpās uzturētu vienmērīgu temperatūru un mitrumu. Džemeli slimnīcas ārsti nemitīgi dežurēs Vatikānā, bet tas viss, lai minimalizētu draudus par Jāņa Pāvila II saaukstēšanās iespēju.

Šādi draudi bija jau Pāvesta pārbraukšanas laikā - no slimnīcas - uz Vatikānu, jo pāris minūtes Pāvests brauca mašīnā ar atvērtu logu. Šķiet, ka tieši tāda bija Jāņa Pāvila II griba, kurš jau vairākas reizes parādīja, ka var panākt to, ko pats vēlas.

Sakarā ar Pāvesta atveseļošanos, šodien (16. martā) nenotika tradicionālā vispārējā audience. Citās protokolā paredzētās tikšanās, Pāvestu aizvieto Apustuliskās Sēdes Sekretārs - kardināls Andželo Sodano (Angelo Sodano).

Sagatavoja Oskars Jabloņskis OP