Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Pāvesta Benedikta XVI pirmā sv.Mise
20.04.2005 pl. 21:48

Sagatavoja Oskars Jabloņskis OP

Trešdien Siksta kapelā jaunievēlētais Pāvests Benedikts XVI kopā ar Kardinālu kolēģiju svinēja sv. Misi.

Benedikts XVI nesprediķoja sv. Mises laikā, bet uzrunāja visus klātesošos Mises nobeigumā. Viņš atzīmēja, ka savu ievēlēšanu uzskata kā pavisam negaidītu. Lielā uzrunas daļa bija veltīta Jāņa Pāvila II pontifikāta lielumam. Viņš izteica vēlmi turpināt II Vatikāna koncila lēmumu īstenošanu. Savu ievēlēšanu par Pāvestu Racingers uzskatīja par Dieva žēlastību, kuru Dieva priekšā viņam izlūdza viņa priekštecis Jānis Pāvils II. “Man šķiet, ka sajutu viņa stipro roku, kas satver manējo, šķiet, ka redzu viņa smaidīgās acis un dzirdu viņa vārdus, kurus šajā brīdī viņš saka īpaši man – “Nebaidies!”,” – sacīja jaunais Pāvests un pasvītroja, ka savas nāves brīdi Jānis Pāvils II sapulcināja pie sevis visu kristīgo tautu.

Benedikts XVI apņēmās pielikt visas savas pūles, lai kristieši varētu apvienoties. Citu reliģiju pārstāvjiem un neticīgajiem pāvests sacīja, ka Baznīca turpinās ar tiem atvērto dialogu, kura mērķis ir katra cilvēka un sabiedrības labums.

Pāvests paziņoja, ka augustā dosies uz Jauniešu Pasaules dienām Ķelnē. Viņš apstiprināja arī, ka saskaņā ar Jāņa Pāvila II nodomiem, oktobrī Vatikānā notiks Bīskapu sinode par Euharistijas tēmu.

Nobeigumā Benedikts XVI lūdzās par mieru visai cilvēku saimei.

Visa sv. Mise, ieskaitot jaunā Pāvesta uzrunu, tika svinēta latīņu valodā, un jāatzīmē, ka pirmo reizi Baznīcas vēsturē televīzija pārraidīja jaunā Pāvesta vadīto sv. Misi Siksta kapelā.

~ Attēlu galerija ~
(uzklikšķiniet, lai palielinātu)

  
  
  
  
 

Foto: AFP/onet.pl