Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Vatikānā augsti novērtēja rokkoncertu sēriju
05.07.2005 pl. 20:46

Agnuz

Pāvesta padomes „Taisnīgums un miers” prezidents, kardināls Renato Martino augsti novērtēja Boba Geldofa iniciatīvu, kurš sakarā ar gaidāmo „ Lielā astotnieka” valstu sammitu organizēja rokkoncertu sēriju, lai atbalstītu Āfrikas valstis.

Šī labdarības akcija ar nosaukumu „Live 8” notika 2. jūlijā vairākās pasaules valstīs kā arī Maskavā. Tajā piedalījās visā pasaulē pazīstami mūziķi - Eltons Džons, Pols Makkartnijs, Stings, Madonna, grupa „U 2” u.c. Maratona pamatmērķis – piesaistīt attīstīto valstu uzmanību nabadzības un bada problēmai pasaulē.

„Neskatoties uz to, ka man ir 72 gadi, es ar entuziasmu uzņēmu šos lieliskos koncertus. Pasaulē joprojām uztver neadekvāti Āfrikas traģēdiju”, - paziņoja kardināls R. Martino.

Viņš uzsvēra, ka „Lielā astotnieka” valstīm, ANO un Eiropas Savienībai „ir jādara vairāk”, lai risinātu nabadzības problēmu un aicināja sabiedrību ietekmēt šīs valstis un organizācijas, lai humanitārā darbība kļūtu vairāk jūtama.

Svētdien pāvests Benedikts XVI izteica cerību, ka attīstīto valstu līderi pieņems konkrētus lēmumus, galvenokārt, lai samazinātu Āfrikas valstu ārējo parādu.

Agrāk B. Geldofs, kurš kļuva slavens atveidojot galveno lomu Alana Pārkera filmā „Siena” (par leģendāro rokgrupu „Pink Floyd”), organizēja rokkoncertus, lai palīdzētu bada cietējiem Etiopijā (slavenais „Live Aid”, kurā pulcējās visa roka elite), un lai palīdzētu cīņā pret AIDS. Koncertā piedalījās DĀR eksprezidents Nelsons Mandela, grupa „Queen” u.c.

 Tulkoja Andris Ābelis

  • Foto: Pols Makkartnijs atklājot Live 8 koncertu Haid Parkā (Hyde Park) Londonā