Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Studentu organizācijai no statūtiem jāizņem vārdi "vīrietis" un "sieviete"
03.02.2006 pl. 14:52

Birmingemas universitātes administrācija pieprasa no studentu kristiešu organizācijas, lai tā veiktu izmaiņas statūtos kā rezultātā tiktu pieņemtas ateistu, citu reliģiju ticīgo un transseksuāļu tiesības, ziņo Interfax-religion.

Administrācija pieprasa no konservatīvās Evaņģēliskās kristiešu savienības vadības, lai no statūtiem tiktu izņemti vārdi „vīrietis” un „sieviete”, jo pēc tās viedokļa norāde uz dzimumu aizskarot „transseksuāļus”.

Studentu savienībai noteikts savā vidū pieņemt arī pārstāvjus no citām reliģijām un ateistus, pretējā gadījumā organizācija tiks slēgta.

Evaņģēliskās kristiešu savienības izpilddirektors Pods Bogals notikumus Bermingemā raksturo kā „savā ziņā unikālus, jo citās Anglijas universitātēs nekā tamlīdzīga pašlaik nenotiek”.

Viņš ir pārliecināts, ka tuvākajā nākotnē līdzīgas lietas kļūs par normu, „ja rēķinās ar to, ka Anglija arvien vairāk un vairāk novēršas no kristietības”.

„Mums arvien biežāk nākas redzēt piemērus kā politkorektums pārkāpj savas robežas. Jau šodien zem tolerances maskas ir redzama represīva politika,” atzīmē P. Bogals, kā vārdus citē aģentūra CNS.

Blagovest - info
Foto: www.hawaii.edu