Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Dānijas avīze atteicās publicēt karikatūras par Kristu
10.02.2006 pl. 09:05

Dānijas avīze Jyllands - Posten, kas publicēja karikatūras par pravieti Muhamedu, reiz atteicās publicēt karikatūras par Jēzu Kristu.

Kā ziņo britu Guardian, trīs gadus atpakaļ dāņu avīzes redakcija atteicās no karikatūrām pamatojoties ar to, ka karikatūras varētu aizvainot tos avīzes lasītājus, kuri ir ticīgi. Kā arī Jyllands - Posten redakcijai zīmējumi nelikās smieklīgi.

2003. gada aprīlī mākslinieks Kristofers Cilers nodeva redakcijai karikatūru sēriju par Kristus augšāmcelšanos. Pretī viņš saņēma redaktora elektronisko vēstuli, kurā tika minēts, ka Jyllands - Posten viņa zīmējumus nepublicēs.

„Šīs karikatūras bija pavisam nevainīgs joks. Gluži kā tās, kuras ļoti patiktu manam ticīgajam vectēvam. Es tās parādīju dažiem garīdzniekiem un viņi smējās,” teica Cilers.

Jyllands - Posten redaktors Kaizers  Guardians žurnālistam paziņoja, ka gadījumu ar Cilera zīmējumiem nedrīkst salīdzināt ar karikatūrām par Muhamedu, kuras pasūtīja redakcija.

Ahmeds Akkari, kas pārstāv musulmaņu intereses šajā pravieša lietā Eiropas Komisijā, apsūdzēja Jyllands - Posten redakciju „dubultā standarta” politikā.

Blagovest - info