Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

ASV uzsākta pirmās „katoļu” pilsētas celtniecība
28.02.2006 pl. 14:20

Floridas štatā tiek plānots uzbūvēt pirmo pilsētu ASV, kura tiks vadīta pilnīgā saskaņā ar Romas katoļu Baznīcas mācību.

Pilsētas nosaukums ir Ave Maria, un tās celtniecība jau ir uzsākta 150 km attālumā no Maiami, vietā, kur pašlaik atrodas lauksaimniecības fermas. Tajā būs aizliegti aborti, pornogrāfijas izplatīšana, visu veidu kontracepcijas pārdošana, utml., ziņo avīze Sanday Times.

Projekta mecenāts ir starptautiska picēriju tīkla izveidotājs Tomas Monegans, kuru ir uzaudzinājuši katoļu mūki. 68 gadus vecais Monegans gatavojas ieguldīt projektā vairāk nekā 400 miljonus ASV dolārus. Esot dievbijīgs cilvēks, viņš savu biznesu pārdeva 1998. gadā par 1 miljardu dolāriem, un ir pilnībā veltījis savu dzīvi labdarībai, ziedojot miljoniem dolārus reliģiskiem projektiem. Topošās pilsētas vajadzībām T. Monegans iegādājās 5000 akrus zemes.

Ave Maria pilsētas centrālo laukumu greznos 33 metrus augsta baznīca un katoļu koledža. Kā izteicās prieteris Mikolas Hili, topošās pilsētas prezidents, tad nākošie studenti būs tie, kas: „Palīdzēs izveidot šo Dieva pilsētu valstī, kura smok no katastrofālās kultūras sabrukuma.”

Saskaņā ar T. Monegana ieceri, pilsēta būs paredzēta priekš 30. tūkst. iedzīvotājiem un 5 tūkst. studentiem, kuriem tiks uzbūvēta universitātes pilsētiņa. Vietējā celtniecības tirgus īpašnieki paziņoja, ka viņi jau ir saņēmuši pieteikumus no vairāk nekā 7. tūkst. cilvēkiem par vēlmi iegādāties nekustamo īpašumu „Dieva pilsētā”.

Ir plānots, ka pirmie iedzīvotāji pilsētā apmetīsies 2007. gadā.

Agnuz.info
Foto: Avemaria.com