Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Kristieši tiek diskriminēti Eiropā
07.03.2006 pl. 11:05

Itālijas kultūras ministrs Roko Butiljone uzskata, ka kristieši Eiropā tiek aizvien vairāk diskriminēti. „Kristofobija ir vienīgā naida forma, kura tiek akceptēta Eiropā,” – viņš teica lekcijā, kuru vadīja 3. martā Diseldorfā.

Itālijas ministrs aicināja eiropiešus neaizmirst par savām kristīgajām saknēm. „Tieši tagad, kad risinās konflikts ar islāmu, jautājums par kontinenta identitāti iegūst sevišķu aktualitāti,” – teica Butiljone un atgādināja, ka kristietībā sakņojas tādas vērtības, kā, piemēram, piedošana, ko eiropieši atzīst par lielu labumu. „Nepastāv Kristus zobens, bet pastāv Muhameda zobens,” – teica itāļu politiķis. Viņš uzsvēra, ka kultūru atšķirības ir jāņem vērā, runājot par Turcijas uzņemšanu Eiropas Savienībā.

Butiljone atkārtoti skaidroja savu nostāju, attiecībā pret homoseksuālismu. Ministrs apliecināja, ka viņam nav nekas pret homoseksuālismu, tomēr viņš nepiekrīt, ka šādu partneru savienība tiktu pielīdzināta laulībai. „Ģimene pilda sabiedrisku funkciju, bet homoseksuālisms ir privāta lieta,” – itāļu ministrs pauda savu nostāju.

2004. gada vasarā Butiljone tika nominēts par Eiropas tieslietu un drošības komisāra kandidātu. Pārrunu laikā Eiropas Parlamentā viņš izsauca sašutumu ar savu attieksmi pret homoseksuālismu un sievietes vietu sabiedrībā. Butiljones uzskati bija par iemeslu tam, ka Eiropas Komisijas prezidents Hosē Manuels Barozo noraidīja viņa kandidatūru komisāra postenim.

Katoļu informācijas aģentūra
Foto: Christiantoday.com