Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Baznīcas nostāja pretapaugļošanās līdzekļu jautājumā
02.05.2006 pl. 10:01

Pēdējās dienās daudzas izdevniecības un informācijas aģentūras pievērsa lielu uzmanību intervijai ar kardinālu Martini, atzīmējot faktu, ka kardināls ir paudis pozitīvu attieksmi pret prezervatīvu lietošanu, un ka tas varētu „Baznīcas nostāju šajā jautājumā padarīt elastīgāku”.

Pāvesta padomes pārstāvis veselības aizsardzības jautājumos, bīskaps Antonio Soto lika skaidri saprast, ka nesenā intervija Itālijas avīzē Repubblika ar kardinālu Karlo Mariju Martini, bijušo Milānas arhibīskapu nenozīmē, ka gaidāmas kādas pārmaiņas Romas katoļu Baznīcas attieksmē pret prezervatīvu izmantošanu cīņā ar AIDS, ziņo Svētā Krēsla preses dienests.

Monsinjors Soto uzsvēra, ka „Baznīcas doktrīna joprojām stingri pieturas pie katoliskās morāles principiem. Lai cīnītos ar AIDS mēs iesakām atturēšanos”.

Preses komentētāji uzskata, ka izšķirošais vārds šajā polemikā būs jāsaka Romas pāvestam Benediktam XVI, kura programmas nostādnes bioētikas, gēnu inženierijas un katoliskās morāles jautājumos gaida tuvākajā laikā.

Blagovest - info
Foto: Iusy.org