Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Palasīsim...  Raksti

Īsta Mīlestība Gaida
02.05.2006 pl. 11:11

Liene Pandare

Reiz dzīvoja un vēl joprojām dzīvo aktīvi jauni cilvēki. Šie cilvēki 2003. gadā Jāņa Grīnberga vadībā izlēma pulcināt jauniešus no visas Latvijas Ogres Trīsvienības baptistu draudzes (OTBD) telpās. Daudzi teiktu, ka tā bija laimīga sagadīšanās, tomēr mēs labi zinām, ka nekas nenotiek tāpat vien. Jauniešu rokās nonāca buklets par tēmu “Īsta mīlestība gaida”, kas uzrunāja un deva vīziju turpmākiem darbiem. 

IMG kustība 

Ko nozīmē “Īsta mīlestība gaida” (IMG)? Tā ir kustība, kas iedrošina jauniešus atturēties no pirmslaulību seksuālajām attiecī-bām. Latvijā šīs kustības oficiālā pārstāve ir Linda Balcere. Viņa vienmēr ir bijusi tā, kas IMG salidojumu noslēgumā aicina jauniešus pieņemt lēmumu saglabāt sevi šķīstu savam/ai īstajam/ai. Ļoti daudzi pēc pasākuma lekcijām un diskusijām paraksta solījumu savam īstajam un nēsā gredzentiņu ar uzrakstu True Love Waits (angļu valodā - īsta mīlestība gaida). Vai esat kādu pamanījuši? Linda Balcere arī apmeklē skolas un draudzes, kuras vēlas  noklausīties IMG prezentāciju. No mūsu draudzes šādos izbraukumos ir piedalījies arī Dainis Pandars. Viņam īpašu prieku sagādāja pēdējais pasākums Rīgā, kur sagaidīt savu īsto apņēmās 23 puiši un 22 meitenes. Lūgsim par viņiem, jo tas mūsdienās nav viegli! 

IMG salidojumi 

Mūsu draudzes jaunieši sadarbībā ar luterāņu, katoļu un apustulisko draudžu jauniešiem, kā arī kustību IMG, organizē salidojumus vienreiz gadā ar tieši tādu pašu nosaukumu. Šogad tiek plānots IMG-4, kurš, ja Dievs tā vēlēs, notiks no 5. - 7. maijam. Jauniešu salidojums IMG sniedz vērtīgu lekciju ciklu (apmēram 4 - 5 lekcijas), kas palīdz jauniešiem pašiem izlemt, pēc kādiem attiecību principiem veidot savu dzīvi. IMG mērķis ir iepazīstināt jaunatni ar kristīgajiem dzīves uzskatiem savstarpējo attiecību veidošanā, kā arī piedāvāt praktiskus risinājumus problēmu pārvarēšanā. Visos IMG salidojumos ir bijuši ļoti interesanti lektori: A. Ozolinkevičs, R. Eimanis un daudzi citi. 

IMG organizēšana 

IMG salidojumu apmeklētāju skaits pieaug. Pirmajā gadā to apmeklēja 100 cilvēki, bet pagājušajā gadā jau 250. Salidojums notiek trīs dienas: pirmajā vakarā reģistrācija un iepazīšanās, otrajā dienā dažādas lekcijas un pasākumi, trešajā - ap 13:00 noslēgums.Šādam apjomīgam pasākumam ir nepieciešams ilgs sagatavošanās laiks, tāpēc jaunieši jau ir sākuši organizēt IMG-4. Katru otro nedēļu mūsu draudzes namā notiek organizatoru tikšanās, kurās diskutē par lektoru, norises vietas izvēli, izmaksām, ēdināšanu, potenciālo sponsoru piesaistīšanu, prezentāciju un reklāmu sagatavošanu, izvieto-šanu, kā arī par slavēšanu (mūziķi, aparatūra...) un citām aktivitātēm, kas varētu notikt salidojumā. 

Laimīgie 

Pats lielākais prieks un gandarījums ir redzēt tos laimīgos cilvēkus, kuri bija apņēmušies un tagad ir sagaidījuši savu īsto mīlestību. Nesen es, Dainis un Andars filmējām kādu pāri Vitautu un Zitu, kuri ir salaulājušies, kuri ir sagaidījuši viens otru nevainīgi līdz kāzu naktij. Nav šaubu, ka tādā ģimenē ir lielāka harmonija un Dieva miers, jo draudzības un saderināšanās laiks tika izmantots tam, lai labāk iepazītu otra raksturu. Vēlāk Vitauts atzina: “Tas ir kā mācībās un dzīvē… Saderināšanās laikā iegūtās zināšanas tagad ļoti noder laulībā.”Linda bieži saka savās prezentācijās: “Dievs jau negrib vienkārši mūs pamocīt un neļaut seksuālas attiecības līdz kāzām tikai tāpat vien, Viņš grib mūs pasargāt no sāpēm, no vilšanās un uzdāvināt to īsto un vienīgo mums paredzēto.” Tāpēc ir vērts gaidīt īsto!!!

Info par pasākumiem: http://www.otbd.lv/img4
Kontakti: 9105924, 6342825
e-pasts: