Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Sekularizācijas apreibinātā pasaule
07.07.2006 pl. 09:18

Pāvesta Ģimenes lietu padomes vadītājs, kardināls Alfonso Lopezs Trujillo intervijā avīzei Il Tempo pauda pārliecību, ka aborti ir lielāks ļaunums par pasaules kariem.

Viņš arī pauda viedokli, ka „pasaule ir noreibusi no sekularizācijas”.

Kārtējā preses konferencē, ko viņš sniedza Itālijas mēdijiem sakarā ar Valensijā notiekošajām Vispasaule Ģimeņu dienām kardināls Trujillo uzsvēra: „Nekad, nevienā situācijā nedrīkst pieļaut abortu. Nevainīgas personas nogalināšana, tās notiesāšana uz nāvi ir kļūdaina un šausmīga. Tas ir noziegums, kas biedē daudz vairāk nekā visi pasaules kari. Tā ir izkaušana, kura notiek pasaules acu priekšā”.

Kolumbijas izcelsmes kardināls piebilda, ka „līdzjūtību un sāpes ir jājūt ne tikai pret nokautajiem bērniņiem, bet arī pret sievietēm, kuras līdz šai drāmai dažkārt ir novedusi sabiedrība, sākot jau ar ģimeni, kura atsaka palīdzību”.

Runājot par nepieciešamību glābt ģimeni, kura ir sabiedrības kopējais labums, viņš teica, ka īpaši nepieciešams atgādināt par šo pienākumu pasaulei „kas ir noreibusi no sekularizācijas un apgalvo, ka tai nav vajadzīgs Dievs”.

„Nedrīkst noliegt ģimenes svētumu un laulības nešķiramību, nedrīkst akceptēt laulības šķiršanu kā viegli pieejamu iespēju sīku grūtību risināšanai.” Vēl kardināls runāja par to, ka nedrīkst akceptēt arī eitanāziju, kuru nekādā gadījumā nepieļauj Baznīca.

„Nedrīkst raudzīties uz cilvēku kā uz parastu instrumentu, kā uz priekšmetu, ar kuru drīkst manipulēt. Tas attiecas gan uz embriju, gan uz bērnu, gan arī uz pieaugušo,” – teica kardināls.

PAP