Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Palūdzies arī Tu
10.07.2006 pl. 11:27

Aizvien vairāk interneta lietotāji pirms tīkla izmantošanas lūdzas īpašu lūgšanu.

Ikdienas pirms interneta lietošanas mūsu lūgšanu lūdzas vairāk nekā 10 milj. cilvēki – paziņoja amerikāņu katoļu portāls www.catholic.org. Tieši šajā portālā pirms dažiem gadiem pirmoreiz parādījās „Lūgšana pirms interneta lappušu un diskusiju forumu apmeklēšanas”, kurai ir jāveicina to, lai interneta lietotāju rokas un acis būtu virzītas vienīgi uz to, kas ir Dievam patīkams.

„Vēl pirms gada gandrīz neviens to neielādēja savā datorā, bet viss izmainījās pēc Jāņa Pāvila II nāves. No šī brīža ik mēnesi reģistrējam vairākus tūkstošus gadījumus, kad šī lūgšana tiek lejupielādēta,” – teica tēvs Džons Zulsdorfs (John Zuhlsdorf) no ASV, lūgšanas autors. Sastādīja viņš šo lūgšanu 1999. gadā, uzreiz pēc tam, kad sv. Izidors (560 - 636) tika pasludināts par interneta lappušu aizbildni. Tāpēc tajā ir arī lūgums pēc šī svētā aizbildniecības. „Kas gan cits, ja ne sv. Izidors, kurš radīja vienu no pirmajām pasaules enciklopēdijām "Etymologiarum libri XX seu Origines”, spētu labāk mums palīdzēt atrast noderīgu informāciju internetā, kurā sastopama gan pornogrāfija, gan daudzas citas sliktas lietas?” – jautā tēvs Zulsdorfs.

Lūgšanas popularitāte noteikti ir daudz lielāka, nekā to norāda lejupielāžu skaits no servera www.catholic.org. Lūgšana, kas šajā portālā lasāma angļu valodā ir tulkota vismaz 26 valodās. Piemēram, Polijā lūgšana parādījās katoļu serveros pirms dažiem mēnešiem un Polijas priesteri vienprātīgi ir pārliecināti, ka aizvien vairāk poļi lejupielādēs šo lūgšanu. „Aizvien vairāk ir cilvēki, kas pamana to, ka interneta tīkls spēj atņemt un iztērēt ļoti lielu laiku bezmērķīgā sērfošanā vai spēlējot spēles. Līdz ar to viņi nonāk pie secinājuma, ka paši nespēj ar šo problēmu tikt galā, tāpēc ņem palīgā īpašu lūgšanu,” – teica tēvs Vojčehs Jedžejevskis, dominikānis no Lodžas, autors nesen izdotai lūgšanu grāmatai, kas paredzēta jauniešiem „Čatā ar Dievu”, un kurā ir arī „Lūgšana pēc čatošanas”.

Lūgšana pirms interneta lappušu un diskusiju forumu apmeklēšanas:

Visvarenais un Mūžīgais Dievs,
Kas radīji mūs pēc Savas līdzības
Un liki mums vispirms meklēt to, kas labs,
patiess un skaists,
īpaši Tava Vienpiedzimušā Dēla,
mūsu Kunga Jēzus Kristus Dievišķajā personā.
Lūdzam Tevi, palīdzi mums,
ar sv. Izidora, bīskapa un mācītāja, aizbildniecību,
lai mēs, apmeklējot interneta lapas,
virzītu savas rokas un sirdis tikai uz to, kas ir Tev patīkams,
un raudzītos ar mīlestību un iecietību
uz visiem tiem, kurus satiksim.
Caur Jēzu Kristu, mūsu Kungu

Amen.

Wiara.pl