Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Subates aicinājumu nometne
19.07.2006 pl. 10:22

No 10. līdz 15.jūlijam Subatē notika nometne puišiem, kuri vēlās izprast savu aicinājumu – gan priesterībai, gan arī ģimenes dzīvei.

Nometni vadīja priesteris Arnis Maziļevskis, savukārt par saimniecisko pusi gādāja Subates prāvests Andrejs Skadiņš.

Pirmdienas vakarā dalībniekus uzrunāja un deva savu liecību Rīgas sv. Jēkaba draudzes vikārs pr. Ilmārs Tolstovs, atklājot savu ceļu uz Garīgo semināru. Nākamajos vakaros notika tikšanās ar Jelgavas diecēzes bīskapu Antonu Justu, kurš atklāja priesteriskā aicinājuma būtiskos aspektus, t.i., aicinājumu kā dāvanu un noslēpumu. Tāpat bīskaps dalījās savos iespaidos no nesenās tikšanās ar Svēto tēvu Benediktu XVI, Baltijas bīskapu ad limina ietvaros. Trešdien nometnes dalībniekiem bija iespēja doties uz Bebreni, lai piedalītos ērģelnieku kursu noslēguma koncertā un Svētajā Misē, savukārt ceturtdien puiši piedalījās Sv. Misē un ar sagatavoto uzvedumu iepriecināja Subates Miera nama iemītniekus.

Protams, nometnē netrūka nedz garīgo, nedz arī sporta aktivitāšu. Katra diena tika noslēgta ar Vissvētākā Sakramenta adorāciju un pr. A. Maziļevska sagatavotajām meditācijām, bet kopienas gars tika uzturēts futbola spēlēs ar vietējiem jauniešiem.

Nometnes noslēgumā tās dalībnieki un vadītāji kopīgi izvērtēja Subatē pavadīto laiku, tādējādi iegūstot jaunas idejas nākamajām šāda veida nometnēm.

Mihails Volohovs
Katedrāle.lv