Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Tiesa neatceļ aizliegumu rīkot 'Rīgas praidu'
21.07.2006 pl. 17:53

Administratīvā tiesa piektdien tomēr neatcēla Rīgas domes lēmumu nesaskaņot seksuālo minoritāšu gājienu "Rīgas Praids 2006". Līdz ar to sestdien ieplānotais gājiens nenotiks.

Prasītāju pārstāve Aiga Grišāne pastāstīja, ka motivēts tiesas spriedums vēl nav saņemts.

Tiesa, ņemot vērā to, ka domes lēmums balstās uz informāciju, kas ir slepena, lietu izskatīja aiz slēgtajām durvīm.

Piektdien notiekošā tiesas sēde bija guvusi plašu rezonansi netikai Latvijā, bet arī citās valstīs, jo to filmēt bija ieradušies arī ārvalstu mediji.

Jau ziņots, ka sūdzību par Rīgas domes lēmumu neļaut rīkot seksuālo minoritāšu gājienu tiesā iesniedza seksuālo minoritāšu organizācijas "Mozaīka", "ILGA Latvija" un "Rīgas praids". Prasības iesniedzēji lūdz atļaut seksuālo minoritāšu gājienu šo sestdien.

Plānotais "Rīgas Praids 2006" maršruts ir Vērmanes dārzs - Tērbatas iela - Dzirnavu iela - K.Barona iela-Vērmanes dārzs.

Kritiku par Rīgas domes lēmumu izteikušas pašmāju un starptautiskas organizācijas, kā arī vairāku Eiropas valstu politiķi.

Šogad bažas par kārtību gājiena laikā izteica iekšlietu ministrs Dzintars Jaundžeikars. Viņš domes pārstāvjus aicināja neatļaut gājiena rīkošanu, norādot, ka policija nespēs nodrošināt gājēju drošību. Savukārt Rīgas mērs Aivars Aksenoks norādīja, ka, iespējams, jāpārceļ gājiens no pilsētas centa uz citu vietu, lai varētu garantēt drošību pasākuma laikā.