Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Desmitiem tūkstoši jauniešu pulcēsies uz ticības svētkiem Aglonā
04.08.2006 pl. 12:06

Neskatoties uz asajām diskusijām sabiedrībā par morāles vērtībām, no 12. līdz 14. augustam jaunieši no visas Latvijas pulcēsies Aglonā uz  3. Latvijas Jauniešu dienām, lai apliecinātu kristīgo vērtību nozīmi mūsdienās un apzinātos savu lomu Baznīcā.

Paredzēts, ka Jauniešu dienās piedalīsies vairāki tūkstoši jauniešu.

Latvijas Jauniešu dienas „Aglona 2006” ir turpinājums pagājušā gada augustā notikušajām Pasaules Jauniešu dienām Ķelnē, uz kurām jauniešus aicināja pāvests Benedikts XVI. Tajās piedalījās aptuveni 900 000 jaunieši no visas pasaules, kā arī 300 jaunieši no Latvijas.

Šogad lielākā daļa jauniešu ceļu uz svētkiem Aglonā mēros kājām, jo Latvijā augusta sākums tradicionāli ir izveidojies par svētceļojumu laiku. Jau šobrīd ir izgājušas vairākas svētceļnieku grupas, tajā skaitā arī no Liepājas, Jelgavas un Rīgas draudzēm. Gaidāms, ka kopumā uz Jauniešu dienām ieradīsies aptuveni 50 grupas.

„Jaunieši ir Baznīcas nākotne,” teica pāvests Jānis Pāvils II. Ikviens jaunietis ir aicināts uz Jauniešu dienām Aglonā, lai apzinātos savu lomu Baznīcā, lai, balstoties uz Svētajiem Rakstiem, pārdomātu kristīgās vērtības savā dzīvē un būtu par Kristus mīlestības liecinieku. Uz kopā būšanu aicināts ikviens kristietis, kā arī tie, kuri ir garīgajos meklējumos.

Jauniešu dienu ietvaros paredzēta mūzikla „Veronika grib dzīvot” pirmizrāde pēc P. Koelju darba „Veronika grib mirt” motīviem, koncerts ar kristīgo rokgrupu piedalīšanos, kā arī bīskapu katehēzes, 25 interešu grupas par Svētajiem Rakstiem, lūgšanu ikdienas dzīvē, dzīvības vērtību, Baznīcas vārdu medijos, misiju darbu Āfrikā un Āzijā. Paredzētas arī dažādas sporta aktivitātes.

Svētkos piedalīsies arī vairākas ārzemju viesu grupas, tajā skaitā jaunieši no Francijas, Baltkrievijas, Slovākijas, Lietuvas. Viesi prezentēs savu valsti, kā arī dalīsies pieredzē ar Latvijas jauniešiem par savu kristiešu pieredzi, kā arī par Baznīcas darbību citās valstīs.

Pāvesta oficiālais pārstāvis Jauniešu dienās Aglonā būs apustuliskais nuncijs Baltijas valstīs arhibīskaps Peters Stefans Curbrigens. Nuncijs nolasīs pāvesta Benedikta XVI vēstījumu Latvijas jauniešiem un uzrunās Jauniešu dienu dalībniekus.

14. augustā Jauniešu dienas turpināsies ar svētā Meinarda, pirmā Latvijas bīskapa, svētkiem un Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētkiem, kuri, kā katru gadu, pulcinās kristiešus no dažādām konfesijām.

Paredzēts, ka 15. augustā kardināls Jānis Pujats tiksies ar žurnālistiem, lai atbildētu uz viņus interesējošajiem jautājumiem.

Kristiāna Reingolde, LRKB IC