Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

III Latvijas Jauniešu dienas sākušās (papildināts)
13.08.2006 pl. 12:38

“Tavs vārds ir manu kāju spīdeklis un gaišums maniem ceļiem” (Ps 119:105) – ar šādu devīzi 12. augustā iesākās III Latvijas Jauniešu dienas Aglonā.

2005. gada 29. novembrī, Latvijas bīskapu konference nolēma, ka III Latvijas Jauniešu dienas notiks Aglonā. Jauniešu dienu izvēlētā vieta – Aglona, nav nejaušība. Šeit noritēs III Latvijas Jauniešu dienas tāpēc, lai akcentētu to, ka Aglonas bazilika ir liela un nozīmīga svētvieta gan Latvijas, gan starptautiskā mērogā, kā arī lai padziļinātu svētceļojuma nozīmes izpratni un svarīgumu.

Jauniešu dienas Aglonā iesākās ar diecēžu jaunatnes aktivitāšu prezentācijām, kurās diecēžu jauniešu pārstāvji atraktīvā, interesantā un savdabīgā veidā klātesošos iepazīstināja ar savas dzimtās vietas kristianizācijas vēsturi, diecēžu draudžu dzīvi un aktivitātēm.

Svinīga un oficiāla III Latvijas Jauniešu dienu atklāšana Aglonā iesākās ar Svēto Misi jaunatnei plkst. 19.00, pirms kuras tika dots vārds pāvesta oficiālajam pārstāvim Jauniešu dienās Aglonā – apustuliskajam nuncijam Baltijas valstīs, arhibīskapam Peteram Stefanam Curbrigenam. Pāvesta sūtnis Baltijas valstīs sirsnīgi pateicās par ielūgumu uz III Latvijas Jauniešu dienām un pasvītroja, ka ir ļoti priecīgs būt kopā ar jauniešiem un svinēt Svēto Euharistiju. Arhibīskaps Peters Stefans Curbrigens atzīmēja, ka viņam ir arī tas gods pasniegt Jānim kardinālam Pujatam vēstījumu, ko sūta arhibīskaps Staņislavs Rilko, lai viņš to nolasītu. Pēc vēstījuma nolasīšanas, Jauniešu dienu himnas pavadībā, tika ienests Kristus Ciešanu Krusts, kurš bija ceļojis kopā ar Ogres svētceļnieku grupu līdz Aglonai 249 km un pienests pie pāvesta altāra. Kristus ciešanu Krusts tika pasvētīts Ogres baznīcā, kas ir veltīta Svētā Meinarda godam, vietā, kur bija pirmie kristietības aizsākumi Latvijā. Šis Mīlestības Krusts tiks nodots katrai no Latvijas diecēzēm kā simbols par jauniešu garīgo vienotību.

Tālāk sekoja Svētā Mise jaunatnei, kuru celebrēja Jānis kardināls Pujats. Uzrunājot jauniešus, kardināls aicināja būt stipriem ticībā un turēties pie Klints, kas ir Kristus, pret kuru maldu macības un uzskati sašķīst kā viļņi pret klinti. Dievkalpojuma noslēgumā bīskapiem tika dāvāta Jauniešu dienu atribūtika, tādā veidā aicinot viņus aktīvi ņemt dalību Jauniešu dienās. 

Dienas noslēgumā plkst. 22.00 jauniešiem bija iespēja noskatīties un noklausīties mūziklu “Veronika grib dzīvot!” kas ir veidots pēc Paulu Koelju darba motīviem.

Tālāk notika pusnakts Svētā Mise un nakts vigīlija bazilikā.

Sanita Zustere /Vatikāna radio/
Katedrāle.lv

• Attēlu galerija •
(uzklikšķiniet, lai palielinātu)