Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Talsos jau piekto reizi notiks kristīgās mūzikas festivāls «Padod uguni»
18.08.2006 pl. 11:46

Septembris Talsos nu jau tradicionāli atnāk ne vien ar jaunu mācību gadu, bet arī ar kristīgās mūzikas festivālu «Padod uguni». Atzīmējot festivāla piecu gadu jubileju, šajā reizē pasākumi plānoti divu dienu garumā.

1. septembra vakarā Talsu tautas namā uzstāsies dažādas jaunās grupas, kuru mūziku daudzi, iespējams, iepriekš nebūs baudījuši. Vakara gaitā varēs arī balsot par sev simpātiskāko grupu, kura saņems īpašu pārsteiguma balvu.

Otrā festivāla diena 2. septembrī tiks atklāta ar ekumēnisku dievkalpojumu draudzē «Talsu Kristīgā sadraudzība» Celtnieku ielā 31. Dievkalpojumam sekos dažādas aktivitātes Talsu centrā — no 12.00 līdz 14.00 pie Talsu tautas nama muzicēs Kristīne Dzelzs un kristīgās organizācijas «Jaunatne ar misiju» Mūzikas kalpošanas semināra grupa, kā arī CEIFA TEAM no Brazīlijas.

15.00 Talsu luterāņu draudzē uzstāsies Rīgas Mateja baptistu draudzes kamerkoris (diriģenti Māris Dravnieks un Rudīte Tālberga).

16.30 Talsu Romas katoļu baznīcā būs koncerts.

Festivāla vakara koncerts, kā jau katru gadu, notiks Talsu Sauleskalna estrādē 19.00. Šogad uz lielās skatuves kāps grupas «Vēstniecība», «Deal» un «Second Chance» no Latvijas, uzstāsies talsinieks Mareks Ignats ar grupu, iepriekš minētie Mūzikas kalpošanas semināra dalībnieki, kā arī ārzemju viesi — grupa «Gyvai» no Lietuvas un grupa «Taureif» no Vācijas.

Festivāla mērķis joprojām ir nemainīgs — veicināt sadraudzību kristiešu starpā, lauzt sabiedrības aizspriedumus par to, kādi ir kristieši un kāda ir mūzika, ko viņi spēlē, kā arī pasludināt Kristus Labo Vēsti visai tautai. Par godu piecu gadu jubilejai šogad gaidāmi dažādi pārsteigumi.

«Tikai ar Dieva spēku un gādību šis festivāls var notikt. Lūdziet par mums un šo festivālu, atbalstiet finansiāli un — lai Dievs ir žēlīgs. Nāciet, redziet un piedzīvojiet, cik Tas Kungs ir labs!» aicina organizatori. Sīkāka informācija festivāla mājas lapā internetā www.padoduguni.lv.

Elīna Mierkalne