Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Svētās Marijas Magdalēnas draudzei savs preses izdevums
12.09.2006 pl. 09:50

Aigars Brikmanis

Liels prieks, kad uzzinājām, ka Rīgas svētās Marijas Magdalēnas draudzei ir iznācis draudzes laikraksta pirmais numurs.

Uz sarunu aicinājām draudzes priesteri Jāni Butkānu.

- Katoliskajā Baznīcā ir iznācis jauns preses izdevums. Svētās Marijas Magdalēnas draudze ir izdevusi savu laikrakstu. Kā Jums radās ideja izdot šo preses izdevumu un kā tas saucas?

Ideja par draudzes laikraksta izdošanu ir radusies mūsu draudzes prāvestam, priesterim Jurim Škaparam, sarunājoties ar savas draudzes jauniešiem, aktīvistiem. Gribējās kaut kā aktivizēt draudzes darbu, piesaistīt vairāk jaunatni. Līdz ar to rodas iespēja dalīties ar savām domām, ar informāciju tieši draudzes robežās, jo ir jau citi laikraksti, kas informē mūs par daudz ko citu, bet svarīgi, ka cilvēki zina, kas īpašs, kas svarīgs notiek draudzē un gūst atbildes uz tiem jautājumiem, kuri interesē draudzes locekļus. Laikrakstu sauc - “Rīgas Svētās Marijas Magdalēnas draudzes vēstis”.

- Tālāk jautājām atbildīgajai par šo izdevumu Annijai Švenbergai. Varbūt arī Jūs kaut ko mazliet varētu pastāstīt par savu izdevumu un par nākotnes iecerēm.

Paldies, ka aicinājāt uz interviju! Avīzes iecere radās šovasar, kad mūsu baznīcā tika uzstādīts jauns altāris un mazliet trūka informācijas par iespēju piedalīties šajos darbos. Bija informatīvs plakāts un informācija tika izziņota Svētajās Misēs, bet mums ienāca prātā, ka nodrukājot un paņemot uz mājām šo informāciju, tā noteikti būtu pieejamāka un ērtāka. Tad mēs sākām domāt, ka mums patiesībā ir arī daudz, ko rakstīt. Un, sākot ar šādu informatīvu ieceri, mēs esam nonākuši pie, manuprāt, ļoti mīļas avīzes. No sākotnēji iecerētām četrām lapaspusēm esam piepildījuši veselas astoņas, vēl pat mazliet saspiežot tekstu, jo visi rakstītāji sākumā teica, ka nebūs ko rakstīt. Sanāca tā, ka visiem bija pārāk daudz, ko rakstīt.

- Tātad vismaz ir kāda iespēja izpaust aktuālās, sasāpējušās problēmas.

Jā, noteikti. Mēs gaidām arī no draudzes, ka tiešām cilvēki rakstīs un rakstīs. Man pat kaut kā liekas, ka te īsti nav problēmas, ka te visi ir vairāk savā sajūsmā un savos iespaidos par svētceļojumu, par altāra uzstādīšanas darbiem, par kalpošanas iespējām, par saimnieciskām lietām un mūziku. Par šīm visām lietām ir izteikušies ļoti atsaucīgi un ar sajūsmu.

- Atliek tikai novēlēt veiksmi jūsu darbā!

Arī „Katoļu Baznīcas Vēstneša” kolektīvs sveic kaimiņu draudzes laikraksta redakcijas kolēģiju un novēl Dieva svētību kalpošanā un ilgus pastāvēšanas gadus. Izdevums ir interesants, bagātināts ar ilustrācijām un fotogrāfijām. Ir prieks, ka izdevuma autori ir ievietojuši informāciju arī latgaliešu valodā, jo šī draudzes vēsturiski taču skaitās latgaliešu draudze. Ir arī praktiska informācija un kalpošanas iespējas. Kā norāda paši izdevuma veidotāji, ir nepieciešams vēl piestrādāt pie maketa un iesaistīt vairāk draudzes locekļus izdevuma veidošanā. Lai veicas.

„Katoļu Baznīcas Vēstnesis”